Mustafa yaptığı hamleyle Hürrem’i bozguna uğratıyor. Eğlencenin ve neşenin sultanı Fatma Sultan saraya geliyor. Saraya gelir gelmez Hürrem’in sırrını ifşa ediyor. Hürrem için bir dönem sona eriyor! Selim ise Manisa’da büyük bir hezimete uğruyor. Mustafa, Rüstem’den intikam almaya hazırlanıyor. Barbaros ise Atmaca’nın gizli kimliğini öğreniyor!! Fatma Sultan Hürrem’e büyük bir darbe vurmaya hazırlanırken, Hürrem kimsenin hesap etmediği bir hamle yapıyor! Muhteşem Yüzyıl, heyecan dolu yeni bölümüyle bu akşam  Star’da.
Mustafa’nın savaş ilanı Hürrem’i şaşkına döndürür. Bu savaşı kaybetmeye niyeti yoktur. Mustafa’ya karşı yeni bir plan yapan Hürrem, rahatsızlanır. Bu durum sır gibi saklanır. Zira Hürrem için bir devir sona ermiştir.

Süleyman’ın kız kardeşi Fatma Sultan saraya gelir. Yanında geçmişten birini de getirmiştir. İbrahim ve Hatice’nin kızı Huricihan. Bu genç kızın gelişi Hürrem’i rahatsız ederken, Süleyman’ı acılarıyla yüzleştirir. Neşesiyle hareme yeniden can veren Fatma ise Hürrem’in iktidarını yok etmeye kararlıdır.

Mustafa ise saraydaki hainin peşindedir. Atmaca’dan şüphelenen Mustafa Barbaros’tan teyit ister. Atmaca’nın gizli kimliği tehdit altındadır. Amasya’ya gelen  sürpriz ziyaretçi, saraydaki hainin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Selim, Manisa’da halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılanır. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıkar. Hakkındaki dedikoduları duyan Selim kontrolünü kaybeder ve büyük bir hata yapar. Nurbanu ise Selim’in gözdesi olmak için uğraşmaktadır.

Haremde Hürrem’in rahatsızlığı ile ilgili dedikodular başlar. Gerçeği öğrenen Fatma Sultan bunu Hürrem’e karşı kullanmak ister. Düşmanının silahını keşfeden Hürrem, şok bir karar verir! Muhteşem Yüzyıl, 2 Ekim Çarşamba Akşamı Star’da...


YAPIMCI: TIMS PRODUCTIONS / Timur Savcı 
YÖNETMENLER: Yağmur Taylan ve Durul Taylan
OYUNCULAR: Halit Ergenç,  Vahide Gördüm, Berrak Tüzünataç,  Aras Bulut İyemli , Engin Öztürk, Merve Boloğur, Sarp Akkaya,   Nur Fettahoğlu, Meltem Cumbul, Mehmet Günsür, Selim Bayraktar,   Ozan Güven, Tuncay Kurtiz, Pelin Karahan, 
Bölüm: 106
Yayın Günü:  2 Ekim Çarşamba 
Yayın Saati:  20.00 /Yeni bölüm… 
Editör: TE Bilisim