Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un, yönetmenliğini Faruk Teber’in, senaryosunu Zülküf Yücel’in üstlendiği, başrollerini Uğur Güneş, Esra Bilgiç, Necip Memili, Kaan Taşaner ve Murat Daltaban’ın paylaştığı “Kanunsuz Topraklarilk bölümüyle bu akşam saat 20.00’de FOX’ta başlıyor.

1939 Türkiye’sinde Davut (Uğur Güneş) adlı maden işçisinin kurulu düzene isyanını ve kendisinden farklı bir hayata doğan Gülfem’le (Esra Bilgiç) yaşadığı fırtınalı aşkı konu olan “Kanunsuz Topraklar”; güçlü oyuncu kadrosu, çarpıcı hikayesi ve görkemli prodüksiyonuyla sezona damga vuracak.

.

KANUNSUZ TOPRAKLAR’IN GÖRKEMLİ DÜNYASI NASIL YARATILDI

Ön hazırlık süreci 9 ay süren, ilk bölüm çekimleri Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleşen dizide 1939 Türkiye’si tüm gerçekçiliğiyle ekrana yansıyacak.

SIFIRDAN KASABA İNŞA EDİLDİ!

Dizide Davut karakterinin yaşadığı kasaba için dönem dokusunu tüm ayrıntılarıyla yansıtan bir dekor kasaba sıfırdan inşa edildi. 5000 m2’lik bir arazi üzerine kurulan dekor kasabaya 22 haneli ev yapıldı. İnşa edilen dekor kasabaya yetiştirilmiş ağaçlar, köylülerin bahçelerinde yetiştirdikleri sebze meyveler ekildi, ahır ve kümesler yapıldı. Çevre düzenlemelerinin ardından döneme uyması için eskitme çalışmaları yapıldı. Prodüksiyon ekibinin yoğun çalışmalarıyla inşa ettiği dekor kasaba 4 ayda hazır hale geldi.

.

KANUNSUZ TOPRAKLAR İÇİN YAKLAŞIK 5 BİN KOSTÜM DİKİLDİ!

Kostüm ekibi, dönemin giyim kuşamını birebir yansıtmak için 1939’lu yılları mercek altına aldı. Yapılan araştırmaların ardından her karakterin stili, çizilen sayısız eskiz çalışmalarının ardından yaratıldı. Dizide tüm oyuncular ve figürasyon dahil olmak üzere 4.770 parça kostüm oyuncuların beden ölçülerine göre atölyede dikildi.

MALİK BEY’İN İHTİŞAMLI KONAĞI!

Dizide Malik Bey’in konağı da ihtişamıyla dikkatleri çekecek. Zonguldak’ın önde gelen ailelerinden, maden ve toprak sahibi olan Malik Bey’in büyüleyici konağına döneme uygun duvar kağıtları ve zemin döşemeleri yapıldı. Mekanın dekorasyonunda kullanılan mobilyalar döneme uygun olarak antikacılardan temin edildi. Bahçe peyzajı da sıfırdan yapılan konak, ayrıntılarıyla izleyenleri zaman yolculuğuna çıkaracak.

.

DÖNEM ARAÇLARI DİKKAT ÇEKECEK!

Dizide karakterlerin kullandıkları dönem araçları da dikkat çekecek. “Kanunsuz Topraklar”da Malik Bey (Murat Daltaban) 1939 model Buick otomobil, Ali Gelik ise (Necip Memili) 1938 model Citroën marka otomobil kullanıyor. Ayrıca 1939 model Austin, 1932 model Chevrolet gibi birçok otomobilin kullanıldığı dizide Yavuz’un (Kaan Taşaner) kullandığı dönemin sepetli motorsikleti “Kanunsuz Topraklar” için özel olarak yapıldı.

Ekranlara yeni bir soluk getirecek olan “Kanunsuz Topraklar”, bu akşam saat 20.00’de FOX’ta.

Editör: TE Bilisim