Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’ye Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alan ‘kadına karşı şiddet’ sahneleri nedeniyle 5’er kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası vermişti. Ceza nedeni olarak dizinin 18’inci bölümünde; ailesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması gösterilmişti.

Show TV, bu akşam RTÜK’ün cezanın uygulanması kararına ilişkin kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar vermişti. Ancak geçtiğimiz bölümün özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesti.

Kızılcık Şerbeti'nin yerine yayına alınan kamu spotu ise İslamafobi'yi anlatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifadelerinin yer aldığı kamu spotunda, "Koronavirüs kadar tehlikeli olan, İslam düşmanlığı virüsüdür" ve Bu virüs özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor" gibi ifadeler yer alıyor. 

Dizinin başrol oyuncularından Barış Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Yayını durdurma kararı saat 17.00'da geldi. İtiraz hakkımız bile olmadı !!!" notunu paylaştı.

RTÜK'in reyting rekorları kıran "Kızılcık Şerbeti"ne ceza vermesi sosyal medya da trend topic olurken birçok kişi sosyal medyadan cezayı eleştirdi.

Barış Kılıç, bir başka paylaşımında da "Kan kusup Kızılcık Şerbeti içmek. Tam da bunu anlatmak istemiştik.." notunu tarihe düştü.

Oyuncu Demet Özdemir de; "#kizilcikşerbetinedokunma İnanamıyorum ! Gerçekten inanamıyorum ! Sesimi çıkartıyorum , yanlarındayım !" mesajını paylaştı.

Serenay Sarıkaya'nın rol aldığı Kimler Geldi Kimler Geçti 9 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak Serenay Sarıkaya'nın rol aldığı Kimler Geldi Kimler Geçti 9 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak

Editör: TE Bilisim