‘Kardeş Payı’ adlı dizide Ahmet Kural (Metin) ve  Murat Cemcir’in (Ali) ustası Ferit Amca’yı  canlandıran başarılı oyuncu  Sadık Gürbüz rolüyle ilgili olarak Hacı hoca iyi bir adamken, iyilikten bir hayır görmeyince 87 yaşında değişmeye karar vermiş. Aslında alkolik bir karakter değil. İnsanların aksi düşüncelerini ortaya koyarak onların tepkilerini almaya çalışıyor. Birinci bölümde birkez şarap içerken görüntü olunca beklide öyle algılandı” diyor.
SADIK GÜRBÜZ: "OYNAMANIN YAŞI YOKTUR"

87 yaşında bir karakteri oynamak nasıl duygu sorusuna Sadık Gürbüz, “Oyuncu rolünü oynar. Oynamanın yaşı yoktur. Burada aslında iyi bir karakter var ama iyi olmanın bir hayrını görmediği için değişime uğruyor.”diyor. Tümay Özokur’la çalışmaktan büyük keyif aldığını belirten sanatçı, genç oyuncuların çok şanslı olduğunu söylüyor.

Sadık Gürbüz 'Kardeş Payı' adlı dizide Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile birlikte. Usta oyuncu genç oyuncuları yere göğe sığdıramadı.
OYNARKEN ESPRİ ÜRETEBİLEN, GENÇ AMA USTA OYUNCULAR…

Ahmet Krual, Murat Cemcir, Seda Bakan gibi genç ve başarılı oyuncularla oynamak oldukça keyifli diyen Gürbüz, “Ekip harikulade, aklı başında, ve zeki. Oynarken espri üretebilen, genç ama usta oyuncular. Yaratıcılar. Onlarla öğrenirken farklı şeyleri gözlemliyorsunuz. Usta oyuncu Ayşe Kökçü’de benim arkadaşım. Ne yaptığını bilen, usta oyuncular ve yönetmen var.” dedi.

Sadık Gürbüz, usta karakter oyuncusu Ayşe Kökçü ile 'Kardeş Payı' adlı dizide görülüyor.

KOMEDYENLER SET DIŞINDA ÇOK CİDDİDİR!

Ahmet Kural çok komik birisi sette de sizi güldürüyor mu sorusuna başarılı oyuncu, “İnsanlar sokakta gezerken de bizi aynı şekilde zannediyorlar. Eğitimle alakalı bu. Oysa oyuncu oyununun gereğini yapıyor. Ama derseniz cana yakın mı, hoş sohbet mi, espiritüel mi evet ama bu oyunculukla kıyaslanmaz. Pek çok usta komedyen rahmetli Kemal Sunal, hatta Mehmet Ali Erbil  set dışında oldukça ciddidir. Set bambaşka bir dünya orada farklı bir ruha bürünüyorsunuz.” diyor.
42 YILDIR PROFESYONEL OLARAK MÜZİK YAPIYORUM

42 yıldır profesyonel olarak müzik yaptığını söyleyen Sadık Gürbüz, “1972 yılında profesyonel olarak müziğe başladım. Yıllar sonra dizidende konu geldi ve konuya uygun bir türkü söylemem istendi ve bende yaptım yayınladık. Herkes beğendi benimde hoşuma gitti tabi ki.” dedi. Zaman buldukça sahneye çıkmaya devam ettiğini söyleyen sanatçı oyunculuk bambaşka diyor. 
Sadık Gürbüz 'Kardeş Payı' adlı dizide görülüyor.

Sadık Gürbüz
Editör: TE Bilisim