“Hayata daima pozitif  bakın, enerjinizi boşa tüketmeyin”
 
Sesiyle,oyunculuğuyla,tavrıyla her yaştan kitleleri kendine hayran bırakan usta sanatçı Işıl Yücesoy, Tümay Özokur Oyunculuk ve Yaşam Atölyesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı.  3 saat boyunca öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Yücesoy, “Size önerim her ne yapıyorsanız mutlaka yaptığınız işi ciddiye alın.Verdiğiniz değer ve özen hayatınızın  her safhasında mutlaka işinize yarayacaktır.” dedi.


"Eczacı olacaktım boş geçtim" 
Atölye öğrencilerinden genç oyuncu adayı, 4 yaşından beri bale yaptığını söyleyerek,  “Bale yapmayı çok sevdim ama tercihim hep oyunculukdu, oyunculuk da kendimi daha iyi ifade edebiliyordum. Yıllarca bale yaptım ve yine oyunculuğun peşini bırakmadım” demesi üzerine, Işıl Yücesoy, “Şimdi oyunculuk için burada olduğunuza göre hedefine yaklaşmışsın demektir. Ben de eczacı olacaktım, boş geçtim. Oyunculuk ağır bastı. Bazen farkında olmadan hayat sizin rotanızı çiziverir. Tavsiyem hayatta ne ağır basarsa onu seçin. Hayatın bir bildiği vardır.” diye konuştu.

"Oyunculuk emek ister" 
Işıl Yücesoy; “Oyunculuk çok emek ister. Konuşmanızın akıcılığından, kendinizi doğru ifade edebilmenize,oynamadan oynayabilmekten,hayatta doğru bir duruş sergilemeye kadar uzun ve bitmeyen bir eğitim sürecinin başındasınız. Bazı temeller siz farkında olmadan doğuştan atılmıştır içinize bazende ne yapsanız olmaz zira yetenek olmadan sanat olamaz.Hayatta hedefleriniz doğru belirleyin,hayata pozitif bakın ve hiçbir koşulda enerjinizin boşa harcanmasına izin vermeyin’’ dedi.

Sürpriz proje geliyor. 
Rol aldığı tüm projelerde, gençlerle sevgi ve saygı  ağını mükemmel ören ve onlara her konuda destek veren sanatçı, Tümay Özokur Atölye’de yetenekli oyuncuların keşfedilmesi için atölyeye tam destek vereceğini, ilerleyen günlerde atölyenin sürpriz bir projesinde, yine konuk olarak seçimlere bizzat katılacağını belirtti.

Amerika'ya gidecek
Yaşadığı tüm acıları geride bırakmak için enerjisini işine yönelten sanatçı,önümüzdeki günlerde Amerika’da eğitim alan kızı Meneviş’in yanına gidecek. Döndüğünde yeni albümü, yeni projesi ile yine gönüllerde taht kurmaya devam edecek.
 
Editör: TE Bilisim