Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Suna Kıraç'ın vefatı üzerine bir açıklama yaptı. Sabancı, açıklamasında şunları kaydetti:

Kıymetli dostum Suna Kıraç'ı kaybetmekten büyük üzüntü duyuyorum. Ailesi ve Koç Topluluğu'na başsağlığı diliyorum. Koç Grubu'nda çok önemli ve başarılı sorumluluklar üstlenmiş bir yöneticiydi. Kadınların çalışma hayatına katılması ve sorumluluk alması konusunda hepimize örnek olmuştur.

Sosyal duyarlılığı çok yüksek olan, özellikle çağdaş eğitimle ilgili vizyoner çalışmaları sayesinde başta Koç Üniversitesi, Koç Okulları ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olmak üzere bir çok değerli kurumları hayatımıza kattı. Dostluğunu her zaman arayacağım Suna Kıraç, kıymetli anılarımızda ve geride bıraktığı başarılı kurumlarda her zaman yaşayacaktır. Mekanı cennet olsun.

Suna Kıraç, Türkiye’nin en önemli iş insanlarından Vehbi Koç’un kızıydı. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Koç Grubu’nun kurucusu olan Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim