Beyoğlulu çocuklar protestoların, yürüyüşlerin sahnesi haline gelen İstiklal Caddesini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda cıvıl cıvıl yaptı. Beyoğlu Belediyesi’nin 12 semt konağının anaokullarında eğitim gören yüzlerce minik, Türk bayrakları ve balonlarıyla Tünel Meydanı’ndan Odakule’ye coşkuyla yürüdü

Geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstiklal Caddesi’ni karnaval alanına çeviren 4-6 yaş arası Beyoğlulu çocuklar bu yılda aynı coşkuyu yaşattı. Çocuklar saat 11.00’de Tünel Meydanı’nda toplandı. Rengarenk kıyafetleri ile caddeyi adeta çiçek bahçesine çeviren çocuklar Odakule’ye kadar Posta bandosu eşliğinde marşlar ve şarkılar söyleyerek yürüdü. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ellerinde Türk bayrakları ve balonlarla İstiklal caddesinde coşku yaşatan çocuklarla birlikte yürüdü. Yürüyüşe Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’da katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan çocuklara
Neşeli, cıvıl cıvıl sesleriyle herkesi kendilerine hayran bırakan miniklerin renkli kostümleri görülmeye değerdi. Kimi, kelebek, kimi arı maya, kimi palyaço olurken, kimi pamuk prenses, kimi heidi kostümüyle yürüyüşe renk kattı. Kimi minik ise, yöresel kostümlerle yürüyüşe katıldı. Bu kostümler arasında, efe, kafkas en dikkat çekici olanlardı. Bazı minikler de çizgi film karesinden çıkmış gibiydi.
Çocukların coşkulu yürüyüşüne cadde esnafı alkışlarla eşlik ederken turistler fotoğraf ve kameralarla görüntüleri kaydetti.
Yürüyüşün ardından 700 çocuk Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda düzenlenen renkli ve eğlenceli programa katılarak bayramın keyfini çıkardı. Balonlarla, konfetilerle ve bayraklarla süslenen meydandaki programda, Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları çocuk tiyatro ekibi ve çocuk korosu sahne aldı. Hep bir ağızdan şarkılar söylendi.

Atatürk'ün Dünya Çocukları'na armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstiklâl Caddesi'nde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Minikler doyasıya eğlendiler.

Haber:
 Muharrem Erdemir

Editör: TE Bilisim