Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamanın ardından konserlerin yasaklanıp yasaklanmadığı merak konusu oldu. İstanbul Valiliği Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni önlemler alındı. İlk olarak 12 Eylül'den itibaren yasaklar geçerli diye açıklama yapılırken, alınan karar 14 Eylül olarak değiştirildi..

Son günlerde koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesinin ardından yeni kısıtlamalar getiriliyor. İşte konser, festival ve etkinliklerle ilgili yeni düzenleme...


İSTANBUL'DA KONSER, FESTİVAL VE ETKİNLİĞE İZİN YOK

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgelerle maske takma zorunluluğu getirildiği, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında düzenlemeler yapıldığı, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere kısıtlama getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan ve 12 Eylül'den itibaren uygulanacak kararlar şöyle sıralandı:

Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri ve festival gibi etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir."

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulmasının önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edileceği, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacağı belirtildi.

İstanbul Valiliği yasak kararını değiştirdi. Açıkhava Konserleri, festival ve gösteri yasağı 14 Eylül'de geçerli!

İstanbul Valiliği, Koronavirüs tedbirleri kspsamında; İl Hıfzısıhha Meclisi'nin dün saat 18.00 de olağanüstü toplantısında aldığı 'açık alanlarda yapılacak konser, festival ve gösteri' gibi etkinliklerin 12 Eylül'den itibaren izin verilmeyeceği' kararı, gece 22.00 de yapılan toplantıda değiştirildi. Yasak 14 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak.

Editör: TE Bilisim