Bülent Ersoy’un Anıtkabir ziyaretinde bir askerin kendisine şemsiye tutmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın başlattığı inceleme sonuçlandı. Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert ile şemsiye tutan Üsteğmen rütbesindeki takım komutanının görevden alındığını açıkladı. Albay Sert’in Hakkâri’ye atandığı öğrenildi.

BÜLENT Ersoy’un geçtiğimiz günlerde Anıtkabir’e yağmurlu havada yaptığı ziyarette, kendisine eşlik eden bir subay tarafından şemsiye tutulması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Milli Savunma Bakanlığı’nca başlatılan inceleme 24 saat içinde sonuçlandırıldı. Bakanlık dün öğle saatlerinde “Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı görevinden alınmıştır” diye kısa bir açıklama yaptı. Hakkâri’ye atandığı belirtilen Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert’in bu atamayı, “Haksız yere sürgün” olarak değerlendirdiği ve bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emekliliğini istediği öğrenildi.

Anıtkabir Komutanı ve şemsiye tutan subay görevden alındı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BİLDİRMİŞ

Sanatçı Bülent Ersoy’un Anıtkabir ziyaretini Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da Anıtkabir Komutanlığı’na bildirdiği öğrenildi.

Anıtkabir Komutanlığı’nın Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir sanatçının bu ziyaretine özen gösterdiği, bu nedenle ziyaretle ilgili bir takım komutanının görevlendirildiği belirtildi.

Kulislerde ayrıca görevden almanın gerekçesi olarak “Ersoy’un çevresinde birçok sivil varken, şemsiye tutmanın üniformalı bir asker tarafından yapılmış olması” dile getiriliyor.

Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert

KİMSEDEN BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI

Bülent Ersoy, konuyla ilgili Erol Köse’ye konuştu. Ersoy, şöyle dedi: “Sadece ve sadece Ata’ya duamı ettim. Mezarının başında dua ettim, sonra mozolesinin başında saygı duruşunda bulundum kendimce. Yani kimse bana aman şemsiye tutsun, aman sandalye versin demedim. Sandalyeyi kendim götürdüm, arabanın arkasındaydı. Komutanın ve garip asker çocuğun sürülmesi, bunlar doğru şeyler mi? Şemsiye tutulmasına gerek yoktu. Eğer ben oraya gittiysem yağmur da olsa, sel de olsa, kar da yağsa, ki yağıyordu zaten, saygı duruşunda bulunurken şapkamı çıkardım. Adamdan böyle bir talebim olmadı çünkü başımda şapkam vardı. Haydi şapkayı çıkardığım vakit diyelim, zaten fotoğraflarda görüldüğü gibi şapkam çıktığı vakit hiç benim yanımda, arkamda öyle bir görevli yoktu. Şimdi bir sanatkâra eğer böyle bir tavır sergilenip de şemsiye tutmuşlarsa ben istemesem de, ne var bunda...”

Bülent Ersoy, Anıtkabir fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Bülent Ersoy

Hürriyet Gazetesi 15 Ocak 2022 tarihli sayısında haberi 'Şemsiye Sürgünü' başlığıyla 1. sayfadan yayınladı.

Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert'in görevden alınması Sözcü Gazetesi'nde manşetten yayınlandı.

Editör: TE Bilisim