"İngiltere'nin karşılaştığı en büyük komutan kimdi?" başlıklı ankette oy verme işlemi Şubat ayında başladı. Ancak anket beklenen ilgiyi görmedi ve 13 Şubat'tan geçtiğimiz hafta sonuna kadar sadece 2 bin internet kullanıcısı oy kullandı.

Anketle ilgili haberin, geçtiğimiz Cumartesi günü hurriyet.com.tr'de yayımlanmasının ardından ise Ulusal Ordu Müzesi'nin sitesine büyük bir akın oldu. Site birkaç dakika içinde çöktü.

Buna rağmen oy vermeyi başaran internet kullanıcılarının katkısıyla, Mustafa Kemal Atatürk ankette sekizinci sıradan liderliğe yükseldi. Atatürk'ün oyu 8 binin üstüne çıkarken, İrlanda Kurtuluş Ordusu'nun (IRA) kurucusu Michael Collins ikinci sıraya indi.

İngiltere’nin kamu yayıncısı BBC’nin internet sitesinde yer alan konuyla ilgili haberde, Atatürk hayranlarının hafta sonunda gerçekleştirdiği sürpriz atağın ardından oy verme işleminin durdurulduğu ifade edildi.


"YARIŞMA RUHUNA UYMUYOR"
Ulusal Ordu Müzesi'nden yapılan açıklamada ise Atatürk'e verilen oyların bir kısmının silindiği belirtildi. Açıklamada, "Maalesef, söz konusu oylar suni olarak oluşturulduğu ve bu durum yarışma ruhuna uymadığı için Mustafa Kemal Atatürk'e hafta sonunda verilen oylardan bir kısmını silmek zorunda kaldık" denildi.
 İngiliz Ulusal Ordu Müzesi'nin internet sitesine Cumartesi gününden bu yana erişim sağlanamıyor. Site, anketteki adaylara 30 Mart'a kadar oy verilebileceğini açıklamıştı.

Ankette ilk beş sırayı alacak liderler, 14 Nisan'da müzede düzenlenecek bir törende beş ünlü tarihçi tarafından davetlilere tanıtılacak. Anketin galibi ise bu isimlerin davetliler tarafından oylanması sonucunda belirlenecek.
Kaynak:Hürriyet
Editör: TE Bilisim