8. Mood Ödül Töreni’nde büyük bir skandala imza atıldı. 21 Eylül‘de gerçekleşen geceyi organize eden Burak Akan, törende Umudum Olur musun? adlı derneğe bağış yapılacağını açıklamışlardı. Törende satılan eserlerin parasının yerine ulaştırılmadığı ve Dernek Başkanı Azra Akın‘ın ise 'kandırıldık' diyerek isyan ettiği öğrenildi.

Sabah Günaydın’dan Sonat Bahar'ın haberine göre, 21 Eylül’de gerçekleşen geceyi organize eden Burak Akan, törende Umudum Olur musun? adlı derneğe bağış yapılacağını açıkladı. Ünlüler, geceye eserleriyle ve katılımlarıyla destek verdi. Arzum Onan’ın bir heykelinin 100 bin TL’ye, Nurgül Yeşilçay’ın resminin ise 50 bin TL’ye satıldığı açıklandı. Yapılan bağışlar derneğe ulaşmadı. Törenin ardından geceyi düzenleyenler ortadan kaybolduğu iddia edildi.

“İNANDIK VE KANDIRILDIK”

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı olarak sahneye çıkan Azra Akın, “İnandık ve kandırıldık, çok üzgünüm derken, diğer sunucu Mustafa Üstündağ ise “Destek olmak için geceye katıldım. Olanlara çok üzüldüm” dedi. Dernek tarafından yasal sürecin başlatıldığı açıklandı. Umudum Olur musun? Derneğinin yönetim kurulu üyesi ve iletişimden sorumlu Yasemin Kök, yaptığı yazılı açıklamada töreni düzenleyenler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını belirtti.

ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETMİŞTİ

Çağla Şikel, Nurgül Yeşilçay, Arzum Onan, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu, Ayşegül Cengiz, Gamze Süner Atay, Engin Çağlar, Müft Can Saçıntı, Kamuran Akkor, Manga, Ceyhun Yılmaz ve Hakan Gence gibi pek çok saygın gazeteci ve sanatçı isim geceye Umudum Olur musun? derneğine katkı sağlamak için gecede hazır bulunmuşlardı.

Ünlü modacı Yıldırım Mayruk da 1965 yılında yaptığı bir gelinliğin 'Umudum Olur musun?' derneği yararına açık artırmayla bağış toplanması için 8. Mood Ödülleri Töreni'ne göndermişti.

Gecede ödül alan isimler arasında Hakan Gence, Funda Karayel, Alev Gürsoy Cimin gibi tanınmış gazeteciler ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yer alıyordu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Arzum Onan'ın heykelinin Yasemin Kök'ün evinin önüne bırakıldığı kamera görüntülerinde yer alırken, Nurgül Yeşilçay'ın tablosunun akibetinin henüz belli olmadığı açıklandı. Ve vaad edilen bağışlarda Umudum Olur musun? derneğine ulaşmamış.

Umudum Olur musun? Derneği Başkanı Azra Akın ve Yasemin Kök, hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

8. Mood Ödülleri Töreni'ni gerçekleştiren Burak Akan, medya da yer alan haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Akan iddiaların vahim iftira olduğunu belirterek hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim