Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık iki ayrı deprem nedeniyle sadece 9 saat arayla sarsılan Kahramanmaraş’ta depremin bilançosu çok ağır oldu. Deprem sonrası devam eden arama ve kurtarma çalışmalarına pek çok ünlü isim, bilgi yayarak destek verdi. Aynı zamanda ilan edilen yardımlaşma seferberliği kapsamında nakdi destek de sağlayan ünlüler dünyasından destek olan isimlerden biri de Bülent Ersoy oldu.

Tam 10 ili etkisi altına alan deprem faciası, 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkilendi. Yarattığı yıkım nedeniyle 21 binden fazla yurttaşımızı kaybettiğimiz büyük deprem felaketinin ardından depremzedelerin acil ve kalıcı ihtiyaçlarını gerçekleştirmek adına çok sayıda yardım kampanyası başlatıldı. Ünlü isimlerin de destek verdiği bu yardım kampanyalarından birine katılan Bülent Ersoy’un yaptığı yardım bugün ortaya çıktı.

Son zamanlarda gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile dikkat çeken AHBAP isimli kuruluşun kurucu başkanı olan ünlü şarkıcı Haluk Levent ile İhtiyaç Haritası isimli kuruluşun kurucusu olan ünlü oyuncu Mert Fırat, deprem bölgesini ilk günden bu yana yalnız bırakmadı. Ünlüler dünyasındaki çevreleri sayesinde deprem bölgesi için çok sayıda yardım toplayan iki isme adeta destek yağdı.

Deprem felaketinden etkilenen yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için harekete geçen AHBAP’a gelen destek ise, ciddi anlamda birlik ve beraberliğin ne kadar kenetlendiğini gösterdi. İlk desteği yapan Kıvanç Tatlıtuğ’un ardından İrem Derici’den Cem Yılmaz’a; Merih Demiral’dan Halit Ergenç’e kadar çok sayıda isim AHBAP aracılığıyla bölgeye yardım gönderdi. Sanat ve spor dünyasının tek yürek olduğu yardım kampanyalarının yanı sıra bazı isimler ise bölgeye AFAD aracılığıyla yardım yolladı.

BÜLENT ERSOY, DEPREM BÖLGESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

AHBAP aracılığıyla yardım gönderen sanatçıların yanı sıra İbrahim Tatlıses, Burak Özçivit gibi isimler de AFAD gibi devlet kurum ve kuruluşları aracılığıyla bölgeye yardım gönderdiğini duyurmuştu. Bu yardımlar arasına Bülent Ersoy’un da katkı koyduğu öğrenildi. İŞ makinesi sahibi olduğu bilinen Diva lakaplı ünlü şarkıcı, AFAD’a 5 iş makinesini bağışladı.

Sadece iş makinesi desteğinde bulunmayan Bülent Ersoy’un nakdi yardım yaptığı da öğrenildi. Diva, deprem bölgesi için tam 1 milyon TL bağışta bulundu.

İş makinelerini devreye soktu; nakdi bağışı esirgemedi! Bülent Ersoy’dan deprem bölgesine büyük yardım geldi. Ersoy'un ardından Sibel Can ve Ajda Pekkan da 1'er milyon TL bağışta bulundular. Daha önce 1 milyon TL bağış yapan eski milli futbolcu Arda Turan, 500 bin TL daha bağış yaptı. Milli futbolcu Merih Demiral da 1 milyon TL yardımda bulunmuştu.

Suphiye Orancı, İbrahim Tatlıses'in filmlerinde figürandı.... Suphiye Orancı, İbrahim Tatlıses'in filmlerinde figürandı....

Editör: TE Bilisim