Kızı Melisa’nın genç kız olduğunu sosyal medyadan paylaştığı için çok sayıda eleştiriye maruz kalan Ceyda Düvenci eleştirilere yine sosyal medyadan yanıt verdi. 'Her evlat değişir; regl olur, sünnet olur. Tüm bu anlar kutlanasıdır ve bunları kutlamak atalarımızdan bize mirastır' diyen Düvenci, 'Utanmayın, onurlandırın' ifadesini kullandı.

Oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci Instagram hesabından 10 yaşındaki kızı Melisa'nın fotoğrafıyla birlikte "Gün senin günün... Gözümde mutluluk gözyaşları... Balköpüğüm genç kız oldu... Gelsin ritüeller... Kutlayalım yeni zamanını... 18/01/21" notunu paylaştı.

Ceyda Düvenci'nin bu paylaşımına bazı takipçileri tepki gösterirken bazı takipçileri ise Düvenci'yi tebrik etti. Ceyda Düvenci, gelen eleştiriler üzerine yine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Düvenci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Benim için güçlü bir kız çocuğu; önce kendini ve bedenini seven, kendine dair her değişimine kıymet veren, kendi ile ilgili her şeyle gurur duyan, duygularına ve özüne şefkat duyan, kendi fikirleri olan, başkaları için yaşamayan, ailesinden kıymet gören ve her güzel anını kutlayabilendir. Haftaya kızım için Anadolu’dan günümüze ulaşan kıymetli ritüellerle kutlama yapacağım. Çünkü artık bir genç kız. Artık çocuk değil. Bedenini doğru anlaması ve sahip çıkabilmesi için, kendine kıymet vermesi için yapacağım bu ritüeli...

Her evlat değişir, dönüşür...Regl olur, sünnet olur, mezun olur, aşık olur, evlenir gelin-damat olur, anne-baba olur... Tüm bu dönüşüm anları kıymetli ve kutlanasıdır... ve tüm bu kutlama ritüelleri atalarımızdan bize mirastır. Bir çocuğun kendini koruyabilmesi, dokunulmazlığının önemini fark etmesi, ailesinden gördüğü kıymetle oluşur. Evlatlarımın her gelişimi anne olarak benim için çok önemli ve kıymetli... ve son nefesime kadar tüm küçük ya da büyük anlarını en kıymetli anlar olarak hafızalarına kazımak en önemli görevim.

Geçen gün Ceyda Düvenci, kızının regl olduğunu paylaşarak kutlama yapacaklarını aktardı. Bu durum sosyal medya gündemine gelirken Düvenci'ye destek yağdı. Bazı kullanıcılar ise oyuncunun bu yaptığını eleştirdi.

Oyuncu Ceyda Düvenci geçen gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kızının regl olduğunu belirterek, kutlama yapacaklarını aktardı. Olay kısa sürede gündem olurken, sosyal medyada kullanıcıların en çok konuştuğu konulardan biri oldu.

Ceyda Düvenci'nin payaşımı sonrası atılan tweetlerden bazıları şöyle:

Oyuncu Hande Doğandemir, sosyal medya hesabından Ceyda Düvenci'ya destek verdi.

Editör: TE Bilisim