Cumhurbaşkanı Erdoğan, "dillerini koparırız" açıklamasının muhatabının Sezen Aksu olmadığını söyledi.

Sezen Aksu'nun 2017 yılında  müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri tepki çekince hedef gösterilerek sosyal medyada linç edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Camii'nde mihrapta isim vermeden yaptığı konuşmada "dillerini koparmak görevimizdir." demişti..

NTV ekranlarında Nazlı Öztarhan'ın Sezen Aksu'nun şarkı sözleriyle ilgili sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir" dedi. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına olmadığını söyleyen Erdoğan, "Bir millet olarak kardeşçe ve birlikte yaşamamızın teminatı birbirimize olan saygımızdır" diye konuştu. 

"SEZEN AKSU ŞARKILARIYLA MİLLETİMİZİN DUYGULARINA TERCÜMAN OLMUŞ BİR SANATÇIDIR"

Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına olmadığını söyleyen Erdoğan, "Bir millet olarak kardeşçe ve birlikte yaşamamızın teminatı birbirimize olan saygımızdır" diye konuştu. 

Erdoğan; "Sezen Aksu Türk Müziğinin önemli bir ismidir. Sezen Aksu şarkılarıyla milletimizin duygularına tercüman olmuş bir sanatçımızdır. O başka bir şey, ama diğer taraftan ben ülkenin Cumhurbaşkanı olarak; insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem. Burayı birbirinden ayırmamız lâzım. Burada yalnızca Hz. Adem ile Hz. Havva Validemiz değil, burada Meryem Validemize de hakaret var. Bizim insanlarımızın kutsallarına yönelik hassas bir duruşum var, bunu da herkes bilir. Dilini koparma ifadesi bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı, hakarete karşı bir duruş olarak ifade ettim." dedi. 

Atatürk'ü koruma kanunu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biz de kutsallarımızı korumak için kânun mu çıkaracağız? Bu bir duruş, bir saygı, bir kabullenme, ve birlikte yaşama... Özgürlüğün sınırları, kutsallara hakaret etmek, kötü sıfatlar yakıştırmak değildir. Bizim dinimiz kendi Peygamberimize olduğu kadar tüm Peygamberlere saygıyı ve sevgiyi emrediyor. Ne zaman birbirimize, inançlarımıza, değerlerimize saygı duyacağız? Ne zaman bu konularla gündem oluşturmaktan vazgeçeceğiz. Kimse toplumumuzu kutuplaştırmaya çalışmamalı, özellikle de tüm bu konuları görmezlikten gelmemizi beklememeleri gerekir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim