Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek İlter'in Memleket Hali programına Muhteşem Yüzyıl danışmanı Latife Tekin, Halil Ergün, Kutlu Ataman ve Yasemin Mori konuk olarak katıldı. Memleket Hali programına Halil Ergün'ün "oyumu AK Parti'ye verdim" sözleri damga vurdu.

"BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ ŞAKA GİBİ"

Başbakan'ı çok sevdiğini söyleyen Halil Ergün, Başbakan Erdoğan'ın dün Kütahya'da söylediği Muhteşem Yüzyıl'la ilgili sözleri için "şaka gibi" dedi. Başbakan Erdoğan'ın dizi, kitap, tiyatrolara karışmaması gerektiğine inanan Halil Ergün, yasakçı zihniyete karşı olduğunu dile getirdi.

BAŞBAKAN'IN MUHTEŞEM KONUŞMALARINI DA DİNLEDİM


"Başbakan'ın muhteşem konuşmalarını da dinledim ve çok heyecanlandığım, takdir ettiğim anlar oldu. Yasaklanmış ertelenmiş konuarda konuşup, RTÜK meselesi böyle olursa yasakçı anlayış böyle olursa nasıl olacak?"

"OYUMU AK PARTİ'YE VERDİM"


Halil Ergün'ün, "Başbakanı seviyorum ve geçen seçimde oyumu AKP'ye verdim" sözleri ise twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi. Sol görüşlü bir oyuncu olarak adlandırılan Halil Ergün'ün AK Parti'ye oy verdiğini açıklaması üzerine , ünlü oyuncuya Twitter'da olumlu ve olumsuz yorumlar yağdı.

Genel seçimlerde Mustafa Alabora ve bir kaç arkadaşıyla ortak bir karar aldıklarını ve oy kullanmayacaklarını anlatan Halil Ergün, "eğer o kararı almasaydık oyumu AK Parti'ye vermek istiyordum." diye konuştu. Ergün o günü şu cümlelerle anlattı:

AK PARTİ'YE OY VERDİK DİYE BİZİ MAHVETTİLER

"Daha sonra eve gittim, televizyon izliyorum içim içimi kemiriyor, oy vermek istiyorum. Aradım Mustafa'yı dedim ben AK Parti'ye oy vermek istiyorum. Bana 'ben o kadarını yapamam' dedi. Diğer arkadaşlarımı aradım, onlar da oy vermek istediklerini söyledi ve oyumu AK Parti'ye verdim. Oy verdikten sonra bizi aforoz ettiler, bizi mahvettiler" diye anlatan Halil Ergün, referandumda da EVET oyu verdiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim