Dün akşam 16.00 sıralarında Demirören AVM önüne gelen kalabalık grup önce içeri girmek istedi.Alınan ihbar üzerine çevik kuvvet göstericilerden önce AVM önüne gelerek kepenkleri kapattırarak etten duvar ördüler, bunun üzerine göstericiler AVM önünde basın bildirisi okuyarak sloganlar attılar.Göstericiler ellerinde bulundurdukları boyaları ve yumurtaları AVM camlarına atarak zarar verdiler.


Göstericilerin ellerindeki dövizlerde; Emek bizim İstanbul bizim, AKP elini İstanbul'dan çek, Beyoğlu için mücadele vakti, Demirören yıkılsın Tayyip altında kalsın, ruhsatsız binayı polis koruyor, İstanbul uyuma emeğine sahip çık, Taksim'i size bırakmayacağız gibi dövizlerle sloganlar attılar.
Polis AVM önünde etten duvar ördükleri için AVM içine giremeyen grup yaklaşık bir saat slogan attıktan sonra kapanan Emek Sinemasının önüne geçerek burada da sloganlarına devam ettiler. AVM içerisinde mahsur kalan müşteriler ise panik yapmadan yan kapıdan tahliye edildiler.

Protestocu grup kapanan Emek Sinemasının önünden dönüşte tekrar Demirören AVM önüne geldi, polis gene aynı şekilde kepenkleri kapatarak göstericilerin içeri girmesini engelledi. Daha sonra grup sloganlarına devam ederek Taksim meydanına yürüyerek dağıldılar.

Yazı ve Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim