Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ı 20 Bin kişi uğurladı
Hakkari Şemdinli İlçesi kırsalında eli kanlı terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlar sırasında çıkan çatışmada kahramanca mücadele vermesine rağmen malesef şehit düşen Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın cenazesi 20 Bin kişinin katıldığı cenaze töreni ardından ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreni esnasında şehit düşen oğlunun künyesini boynundan bir an çıkartmayan anne Gülderen Şafak, oğlunun komutanı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'dan oğlunun kanının yerde bırakılmaması istemesi üzerine Kalyoncu, "Merak etme o topraklarda biz varız. O nedenle kanın yerde kalmayacak" dedi.

Anne Gülderen Şafak, Orgeneral Bekir Kalyoncu'dan bu sözü almasının ardından cenaze töreninde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan genç kızların yanına giderek onlara sarıldı ve "İyiyim. Çok iyiyim. Medarı iftiharımız var. Üzülmem" dedikten sonra kendisini çeken kameralara dönerek herkesten bu vatanı korumak için elinden geleni yapmasını ve bir karış toprağımızı bile vermemesini istedi.

Şehit Ahmet Ozan Şarlak'ı 20 bin kişi uğurladı.

Anne Gülderen Şafak, Bülent Arınç'a Sitem Etti

Cenaze namazının kılınması ve defin işleminin gerçekleşmesinin ardından anne Gülderen Şafak, geçtiğimiz gün evlerine gelerek hükümet adına baş sağlığı diliyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın daha sonra bir gazetenin açılış yıldönümü gerekçesiyle pasta kesip yemesine tepki olarak, "Sevgili Arınç, yaş pasta yiyene kadar acı kahvemi içseydi. Dindar bu değil. Ben şehit annesi oldum. Ben cennete gideceğim. Ama onlar gidemeyecek. Bu dünya malı bu dünyada kalır" dedi. BDP'yi de eleştiren Gülderen Şarlaklak, "Sevgili eş başkanlar Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak bizim sayemizde karnınıza ekmek girdi. Senin emekliliğini ben ödüyorum. Senin ekmeğini ben veriyorum. Benim vergimden karnın doydu. Yeşilova, Derecik'te benim kanım var. Haydi bir toprak iste ne yapıyorum? Sizin mi sesiniz çıkar bundan sonra şehit ailelerinin mi? Her bir subayın yanına bir anne vereceğim. O subayın önüne biz çıkacağız ki PKK bana ateş etsin, benim subayım da onu vursun. Biz çocuğumuzu gömmeye gelmedik. Bu kaçıncı şehit. Dün acaba hangi kartelin eroini geçti sınırdan" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim