Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın "cumhurbaşkanına hakaretten" yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Gezen'in sağlık nedenlerinden duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.

Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Gezen ve Akpınar'ın cumhurbaşkanına hakaretten suçlu bulunmalarını cezası talep etti.

Gezen ve Akpınar hakkında katıldıkları bir televizyon programında yaptıkları değerlendirmeler nedeniyle dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede iki sanatçının "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1'er yıl 2'şer aydan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezasına çaptırılması istenmişti. Davanın ilk duruşması Aralık ayında görülmüştü.

Gezen, ilk duruşmaya sağlık nedenlerinden dolayı katılmamış ve hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmıştı.

Gezen'in avukatları müvekkillerinin kronik bel fıtığı bulunduğunu belirterek, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Bu talep, mahkeme heyeti tarafından kabul gördü.

Tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın "cumhurbaşkanına hakaretten" yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Gezen ve Akpınar'ın cezalandırılmasını istedi.

Gezen ve Akpınar hakkında neden dava açıldı?

Gezen ve Akpınar hakkında 21 Aralık 2018'de Halk TV'de katıldıkları bir programda sarf ettikleri sözlerin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Programda Metin Akpınar, "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız" demişti.

Akpınar bu değerlendirmesini, "Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" sözleriyle sürdürmüştü.

Aynı programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise, "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" demişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Editör: TE Bilisim