Müjde Ar'dan gönderme "Balkon boş kalmasın, Orhan Gencebay'ı çağırsın" Müjde Ar'dan gönderme "Balkon boş kalmasın, Orhan Gencebay'ı çağırsın"

Sezen Aksu'nun hedef alındığı dönemde yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen Müjde Ar, bu kez Gülşen'in tutuklanmasına ilişkin konuştu. Halk TV canlı yayınına bağlanan Müjde Ar, “Yazıklar olsun. Ülkeyi bu duruma ne hakla getirdiler. Bunlar memleketin üstüne ölü toprağı dökmek istiyorlar” dedi.

“Ülkeyi troller mi yönetiyor?” diye soran Ar, “Mesaj şudur; ‘Çağdaş sanata karşıyız’” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM VİCDANINDA KARŞILIK BULMAMIŞTIR”

“Muhafazakar sanat diye bir şey uydurdular ama içini dolduramadılar. Sanat muhafazakar olamaz. Sanat tamamıyla özgürdür, başkaldırır, eleştirir” diyen Ar, “Bu yüzden yaptıkları baskıyı artırdılar. Sezen Aksu olayında da olduğu gibi Gülşen'i apar topar içeri sokmayı bu bağlamda değerlendirebiliriz. Herkesin ortak kanaati yapılan işlemin hukuksuz olduğudur. Gülşen'i bu şekilde içeriye tıkmak tüm kamuoyuna gözdağıdır ancak toplumun vicdanında karşılık bulmamıştır” şeklinde konuştu.

“HASTALIKLI BİR DURUM”

Sözcü'nün haberine göre Müjde Ar, sözlerine şöyle devam etti:

* “Tüm bu yapılanların mesajı, ‘bizden olmayan her kimse bir bir suçlu ilan edilecektir'. Bizden değilsen senin yaşama hakkın yok, yaşam biçimini ben tarif ederim, ağzını açmayacaksın diyorlar. Toplum bu gerginliği, baskıları taşıyamaz hale geldi. Bunun farkında değiller mi? Sokağa çıkmıyorlar mı?

* Artık sokaklarda kimsenin yüzü gülmüyor. Yönetimin taraf olması hiçbir ülkeye huzur getirmez. Şu an başımıza gelen şey budur. Çünkü yöneten taraftır. Kendi gibi olmayanları iter.

* Bence temelinde yatan şey yeniden seçilmek. Hepimiz her şeyin farkındayız. Mesele sadece seçilmekse, burada hastalıklı bir durum var.”

SEZEN AKSU’YA ‘BEYNİNE SIKARIZ’ TEHDİDİNE TAKİPSİZLİK VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Sezen Aksu'yu protesto ederken “Dilini koparır beynine sıkarız” diye tehditte bulunan kişinin yargı sürecine değinen Ar, Gülşen'i tutuklayan savcının aynı maddeden yürüttüğü bu soruşturmada ‘beynine sıkarız' tehdidinin eleştiri kapsamında olduğunu belirtip takipsizlik kararı verdiğini açıkladı.

Bu konuda Ar, şunları söyledi:

* “‘Biz bu kararı verdik ama bu suçu işlemeye niyeti olan kişide böyle bir şey oluşmamış' deniyor. Yani ‘bunların beyinlerine sıkılmamış, bunlar ölmemiş' deniyor.

* Şikayetçi olan tarafla şikayetçi olunan tarafa tebligat da yapılmadı. ‘Bu adliyenin içinde kalsın, bunlara bildirimde bulunmayalım' gibi bir şeyle ilk defa karşılıyorum.”

Ne olmuştu?

25 Ağustos 2022'de imam hatip liseliler hakkında söylediği bazı söylemlerden dolayı hakkında soruşturma başlatıldı. Aynı gün halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan (TCK 216) tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Gülşen mahkemede suçlamaları reddetti, emniyet ve savcılıkta verdiği savunmaları tekrar ettiğini ve tutuksuz yargılanmayı istediğini söyledi. Şarkıcı savcılıktaki ifadesinde videonun provokatif amaçla servis edildiğini söyledi, suçlamaları reddetti ve kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesini talep etti. Yaptığı ayrıntılı açıklamaysa şu şekilde:

« Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan "Miraç" isimli arkadaşımın lakabı "imamdır". Arkadaşlarla kendi aramızda 'aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben "beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın" demem üzerine bana orkestra arasından "seni imam taşısın" şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlikle atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.

Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum. »

Kaynak: Halk TV, Sozcu.com.tr

Editör: TE Bilisim