Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Uzman Çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsini istedi.

Sosyal medyada #YalnızDeğilsinEzgiMola , en çok kullanılan etiketler arasında başı çekti.

Musa Orhan hakkında 18 Ağustos 2020'de yakalama kararı çıkarılmış, teslim olan Orhan mahkemeye çıkarılarak tutuklanmış, daha sonra avukatının itirazı üzerine serbest bırakılmıştı.

Neler yaşandı?

İpek Er, geçtiğimiz yıl cinsel saldırıya uğradığını anlatan bir mektup bıraktıktan sonra intihar teşebbüsünde bulunmuş, yaklaşık bir ay yoğun bakımda kalan 18 yaşındaki genç kadın, yaşamını yitirmişti.

BBC Türkçe'ye konuşan Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Er ailesinin avukatı Gulan Gök, İpek Er'in Siirt'te 2 gece 3 gün alıkonulduğunu söylemişti. Gulan Gök, Er'in, Batman'daki evine döndüğünde ailesine cinsel saldırıya uğradığını anlattığını belirtmişti.

İpek Er ve babası, 7 Temmuz'da Musa Orhan'dan şikayetçi olmuş, soruşturma başlatılmıştı. Orhan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Musa Orhan'ın serbest bırakılması tepki çekmişti

Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Orhan'ın 17 Temmuz'da "yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı" ile serbest bırakılmasına Er ailesi itiraz etmişti. Sosyal medyada Orhan'ın serbest bırakılması tepki çekmişti. DHA'nın haberine göre, Ezgi Mola da, 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" ifadelerini kullanmıştı.

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş'un Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması sonrası soruşturma başlatıldı, hazırlanan iddianamede 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından Ezgi Mola hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

EZGİ MOLA'YA DESTEK

Ezgi Mola hakkında Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmesinin ardından Twitter'da "#YalnızDeğilsinEzgiMola" etiketi Türkiye gündeminin üst sıralarına çıktı.

Sosyal medya kullanıcıları Ezgi Mola hakkında dava açılmasına tepki gösterirken, Mola'ya destek verdi.

Oyuncu Hazal Kaya, "Bir tecavüzcü şerefsize,tecavüzcü şerefsiz demiş @ezgimola Ne var bunda? Musa Orhan aynı zamanda tecavüz ettiği kadının ölümüne sebep olmuş bir KATİL ve SERBEST.Tekrar bir kadının canını almayacağının garantisini kimse veremez! #YalnızDeğilsinEzgiMola" dedi.

Ezgi Mola'ya destek veren oyunculardan bir diğeri de Farah Zeynep Abdullah oldu. Abdullah; #YalnızDeğilsinEzgiMola etiketiyle paylaşım yaptı. Mola'ya destek veren isimlerin arasında ünlü modacı Barbaros Şansal, gazeteciler Olcay Ünal Sert, Ömür Sabuncu ve Candaş Tolga Işık dikkat çekti. 

Ayrıca söz yazarı Şehrazat, oyuncu Kerem Bürsin Ezgi Mola'ya destek veren ünlü isimler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilisim