Söz yazarının bu paylaşımına Farah Zeynep Abdullah cevap verdi. Farah Zeynep Abdullah, "Hayvanlar, doğa perişan, onur için yaşamak ne alaka" dedi. Şehrazat ise bu tepkiye, "Siz ne anlarsınız vatanın onurunu korumaktan. Siz kim bana bunu yazmak kim? Ne iş yaparsınız bile bilmem" dedi.

Şehrazat'ın paylaşımına bir tepki de oyuncu Hazal Kaya'dan geldi. Kaya, "Bütün ülkeler bu gibi büyük felaket zamanlarında diğer ülkelerden yardım isterler. Cayır cayır yanan canları izlemek gitsin zorunuza... Bir ağaç, bir köy, bir hayvan daha kurtulsun da kim ne derse desin bizim için... ne tuhaf dertler var ya..." sözleriyle tartışmaya dahil oldu.

TARTIŞMAYA HAZAL KAYA DA DAHİL OLDU

ÜNLÜ İSİMLER YARDIM KONUSUNDA İKİYE BÖLÜNDÜLER

Günümüzde yaşanan politik tartışmalar ister istemez sanat dünyasına da yansıyor, sanatçıların bir bölümü yardım çağırısının haklı olduğunu belirtirken, bir kısmı da yardım çağrısına karşı olduğunu açıklıyor. Şahan Gökbakar ve Emre Kınay ise yangın söndürme uçağı ve helikopterin yetersiz olduğunu adeta haykırdılar... 

'Help Turkey' ve 'Global Call' post'u ile yardım çağısında bulunan ünlüler arasında Emel Sayın, Nükhet Duru, Seda Sayan, Gülşen, Cem Adrian, Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimler yer alırlarken; Şehrazat, Nilüfer, Nilgün Belgün, Sevim Emre ve Mehmet Ali Erbil yardıma karşı olduğunu belirten paylaşımlar yaptılar. Umut Akyürek ise hükümeti göreve davet ederek; 'Milli Çağrı' yaptı.  

Şehrazat'ın aile geçmişi Osmanlı'nın en köklü ailelerinden... 

Şehrazat'ın babası Türkiye'nin ilk madencilerinden, 'Maden Kralı' lakablı iş adamı Siham Kemali Söylemezoğlu'dur. Dedesi Harbiye Nazırı Süleyman Şefik Paşa'dır. Dedesinin babası ise Rumeli Beylerbeyi ve Konya Valisi Derviş Ali Kemali Paşa'dır ve Mevlana Türbesi'nde yatmaktadır.

Dedesinin amcası Tanzimat Devri devlet adamı, şair ve yazarlarından Ethem Pertev Paşa'dır. Yine Mehmet Teymur Fenni Efendi'nin torununun torunu ve IV. Murat'ın başpehlivanı Şahan Ali'nin torununun torununun torunudur. Halası Prenses Perizat Osmanoğlu'dur.

Büyük amcalarından biri diplomat ve yazar Galip Kemali Söylemezoğlu, diğeri de Jön Türklerden Necmettin Kemali Söylemezoğlu'dur. Hamit Kemali Söylemezoğlu da Şehrazat'ın amcasıdır.

Şehrazat'ın annesi Sevinç Tevs ise Arnavutluk büyükelçisinin kızıdır ve Türkiye'ye caz müziğini getiren, ünü uluslararası medyaya taşınmış ilk Türk caz şarkıcısı olarak kabul edilen bir sanatçıdır, otoriteler tarafında 20. yüzyıl müzik dünyasının en mükemmel seslerinden biri olarak tanımlanmaktadır.

Kurtuluş Savaşı ile cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Hüsrev Gerede, Şehrazat'ın büyük eniştesidir yani büyük amcası Galip Kemali Söylemezoğlu'nun kızı Lamia Gerede'nin eşidir.

ŞEHRAZAT kimdir?

3 Eylül 1952 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Tam adı Şehrazat Kemali Söylemezoğlu'dur.

Çocukluğunun büyük bir kısmını İzmir'de geçiren Şehrazat, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Choueifat Uluslararası İngiliz Koleji'nde (International School of Choueifat) okudu.

Binlerce bestesi olan Şehrazat'ın ilk hit şarkısı 1990 yılında Ajda Pekkan'ın yorumladığı 'Yaz Yaz Yaz' oldu. 1992 yılında Gülden Karaböcek'in 'Kısmetse Olur' albümünde, 'Kısmetse Olur', 'Kırgınım Anılara' ve 'Zaman Hırsızı' adlı şarkı sözlerini yazdı.

Bengü'nün 'Kocaman Öpüyorum', 'Sırada Sen Varsın', Gökhan Özen'in 'Ezdirmem', 'Helal Olsun' ile Meyra'nın 'Aşklayalım' gibi hit şarkıları yazdı. Demet Sağıroğlu'nun en ünlü şarkılarından 'Kınalı Bebek'in de söz yazarlığını ve prodüktörlüğünü yaptı.

Güçlü bir sesi olmasına rağmen özellikle 1987 yılından sonra şarkıcılığı bırakarak daha çok prodüktör, şarkı sözü yazarı ve besteci kimliğiyle sanat hayatında yer aldı.

ÖZEL YAŞAMI

1952 doğumlu olan Şehrazat, 2021 yılı itibarıyla 69 yaşındadır.

1990-1994 yılları arasında evli kaldı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sehrazatmusic, Twitter'da @sehrazatmusic  kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ŞEHRAZAT ALBÜMLERİ

45'LİKLER

1967 - İki Gölge
1968 - Dün Gece
1969 - Beni Unutma
1969 - İmkansız Aşk
1973 - Kelebek
1974 - Dili Dost, Kalbi Düşman
1974 - Söz Sevgilim, Söz (Cömert Baykent ile düet)
1970'ler - Kolkola
1970'ler - Ne Kapımı Çalan Var
1970'ler - Nerede olsan,

MAXI SINGLE

1980- Sevemedim Karagözlüm

MİNİ ALBÜMLER

1980- Sevemedim Karagözlüm
1980 - Hürüm Artık
1980 - Bahşiş
1980 - Seni Sevmişim

LONG PLAY (UZUN ÇALAR)

1981 - Sevdim Genç Bir Adamı[32]
1981 - Kendim Ettim, Kendim Buldum (Eyvah)
1981 - Yanında
1981 - Aşk Bir Kumarsa
1981 - Kulakların Çınlasın
1981 - Lay la, Lay la (Yaşamaya Bak Sen)

STÜDYO ALBÜMLERİ

2002 - Bak Bir Varmış Bir Yokmuş: 60'lı ve 70'li Yılların Orijinal Kayıtları
2007 - Our Golden Songs
2008 - Çınar Vol.

Editör: TE Bilisim