Sezen Aksu hakkında, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik sözleri nedeniyle 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde bir vatandaş, Sezen Aksu, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak‘ isimli şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva‘ya ‘cahil’ diyen ‘dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama’ suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Zonguldak‘ın Alaplı İlçesinde fotoğrafçılık yapan Ramazan Arıkan, Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı‘na yaptığı suç duyurusunda, sanatçı Sezen Aksu TCK’nın ‘Halkı dini değerleriyle oynamak ve tahrik veya aşağılama’ suçunu kapsayan 216/2. maddesi uyarınca yargılanması isteyerek şikayetçi.

Suç duyurusunda, bulunan Arıkan, tüm vatandaşların dava açması için şikayetci olmasını istedi.

Arıkan, “Bizim ilk insanlarımız Adem Aleyhisselam ve Hava validemize hakaret içerikli bir şarkıda yer veren benim gözümde sanatçı değildir. Adem Aleyhisselama ve Havva validemize ‘Cahil’ ifadesi kullanıyor. Bu sadece İslam alemine değil bu hakaret tüm insanlığa, tüm insanların annesi ve babasına yapılan hakarettir. Ben bunu kaldıramadım, benim dini duygularımı zedeledi. Ben insanlık görevimi yaparak, şikayetçi oldum. TCK’nın 216 maddesiyle ilgili cezalandırılmasını talep ettim. Bu kişinin ceza almasını istiyorum. Artık yeter, bizim dini duygularımızla kimse oynamasınlar. Dini değerlerimize hakaret etmesinler. Ben artık bu gibi insanlardan bıktım artık. Ben vatandaşlık görevimi yapıyorum ve sonuna kadar bu savaşın mücadelesini devam edeceğim.

Ankara da aralarında Avukat Mikail Yılmaz'ın da bulunduğu bir grup vatandaş, Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Çıkışta adliye önünde grup adına açıklama yapan avukat Mikail Yılmaz, Aksu'nun şarkısında kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığını ileri sürdü. 

Bu ifadelerle Aksu'nun dini kişilikleri itibarsızlaştırmayı hedeflediğini belirten Yılmaz, 'Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin YouTube kanalında, Facebook sayfasında ve internet sitesinde birçok kişi tarafından şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur' dedi.  

Avukat Yılmaz, şarkıda geçen ifadelerin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade ederek, 'Aksu hakkında 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunduk. İnternet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesi kararı alınmasını talep ettik. Ayrıca suçtan elde edilen gelir olduğu için kazancın müsaderesini talep ettik' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim