İstanbul Saraçhane'de 150'den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla "Büyük Aile Buluşması" adı altında LGBT karşıtı bir etkinlik yapıldı.Etkinliğe Tuğçe Kazaz da katıldı.

Kazaz, burada yaptığı konuşmada dünyanın ahir bir zamandan geçtiğini belirterek "Allah yeryüzünde bir duruma müdahale ettiyse bu mutlaka bir mükafat içindir. Allah, neden Lut kavmini yok etti? Çünkü neslin devamlılığının biteceğini bildiği için. Allah bize 'LGBT'li bireyleri siz cezalandırın' demedi. Allah 'Bunu tebliğ edin, uyarın, kınayın.' dedi." ifadelerini kullandı.

Al Sana Haber programının yapımcısı Seyhan Soylu, bugünkü yayında ‘Hayatımdan endişeliyim’ diyerek Tuğçe Kazaz’a, LGBT bireyleri için yaptığı söylemler ve paylaşımlar nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, nefret ve ayrımcılık suçlarına zemin hazırladığı gerekçesiyle dava açtığını ve uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi.

Orhan Gencebay, Murat Kurum için şarkı yaptı: Yeniden İstanbul Orhan Gencebay, Murat Kurum için şarkı yaptı: Yeniden İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ na verilen dilekçede; “Şüphelinin 18 Eylül 2022 tarihinde İstanbul Saraçhanede " Büyük Aile Buluşması " adı altında düzenlenen LGBT karşıtı mitingteki sözleri, devamında 23 Eylül 2022'de LGBTQ karşıtı gösteri/ yürüyüş düzenleyeceğine dair çektiği videolar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle toplum nazarında son derece hassasiyet arz eden LGBT’li bireylere yönelik ön yargı artmış ve infial boyutunda tepki meydana geldiği gibi; bireylere yönelen açık ve yakın bir tehlikeye sebep olmuştur. Kamu barışı bu surette zedelenmiş olup, LGBT bireylere yönelik ayrımcılık ve nefret suçu işlenmiştir. Şüpheli hakkında soruşturma yürütülmesini ve kamu davası açılmasını saygılarımızla vekaleten arz ve talep etmekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

Seyhan Soylu yayında yaptığı açıklamada “Tuğçe Kazaz 3 kere din değiştirmiş, her türlü marjinalliği yaşamış biri, bir anda HÜDA PAR ile bir araya geliyor. Olacak iş mi? Ben HÜDA PAR’a bir şey söylemiyorum. HÜDA PAR’ın üyeleri, oy verenleri kendi ideolojileri, kendi tarzında, kendi yaşam biçiminde hareket eden insanlar. Bu tür konularda hassasiyeti yüksekler ama orada ne diyorlar? “Biz LGBT’yi, STK anlamında popülasyon yapıp da topluma enjekte etmelerine karşıyız. Yoksa insanların cinsel tercihleri kendilerini alakadar eder. Ama orada Tuğçe, nasıl bir duyguda. Ben mesela onun yüzünden hayatımdan endişeliyim. Başıma bir şey gelirse diye. Bütün LGBT’liler Tuğçe Kazaz hakkında suç duyurusunda bulunmalı." dedi.

Editör: TE Bilisim