Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Türkiye yangınlarla boğuşurken sosyal medyada da yardım çağrıları çığ gibi büyüyor. Yardım çağrısında bulunanlar arasında Emel Sayın, Nükhet Duru, Gülşen, Cem Adrian, Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Semiha Yankı, Cenk Eren gibi çok sayıda ünlü isim de yer aldı.

Twitter'da ise dikkat çeken bir "hastag" açıldı. #helpturkey başlıklı hastag dünya sıralamasında Trend Topic (TT) oldu. Türkçesi, "Türkiye'ye yardım edin" olan hastag dikkat çekti.

Sıralamada ilk basamaklara kadar yükselen #helpturkey için 2,43 milyondan fazla tweet atıldığı görüldü.

AVRUPA BİRLİĞİNDEN DESTEK

Öte yandan yardım çağrıları sürerken Avrupa Birliği'nden de Türkiye'ye destek geldi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek için üç yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

Gönderilen uçakların Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Teşkilatım istemiyor, motorları yok” dediği Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla aynı model olduğu ortaya çıktı.

AB Komisyonu’nun açıklamasında Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizması’nı harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan bir Canadair uçağının, İspanya’dan iki Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Gönderilen uçakların ise THK’nın envanterinde bulunan CL-215 tipi amfibik uçaklar olduğu anlaşıldı.

Bakan Pakdemirli yangınlar sürerken söz konusu uçakların eski model olduğunu savunarak kullanmak istemediklerini birçok defa belirtmiş.

Emel Sayın, Nükhet Duru, Gülşen, Cem Adrian, Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci gibi Türkiye'nin önde gelen sanatçıları yardım çağrısında bulundu..

YARDIM TALEPLERİNE TEPKLER...

Öte yandan söz konusu etikete ise tepkiler de geldi.

AKP'li Metin Külünk, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

"Dikkat" diyen Külünk, "Dünya ile dayanışmak başka bir şeydir, NATO’nun müdahale etmesini isteyen mandacı zihniyet gibi devletini dışarıya şikâyet edip sözde sivil bahanelerle global çağrı müdahaleciliğine soyunmak başka şey. Türkiye, maskelenmiş hiçbir müdahaleye izin vermedi, vermeyecek!" diye yazdı.

İşte o paylaşımlar:

Editör: TE Bilisim