Sarıyer Belediyesi’nin ilkini 1 Eylül 2009 yılında gerçekleştirdiği Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’nin sekizincisini, bu yıl TİM Maslak Show Center’da düzenlendi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Sarıyer’den bir kez daha “İnadına Barış”, “İnadına Birlik ve Beraberlik”, “İnadına Sevgi” çığlığı yükseldi.
Onur konuğunun Zülfü Livaneli olduğu gece, Altan Erkekli’ nin okuduğu barış şiirleriyle başladı.

Nükhet Duru gecede 'Ben Sana Vurgunum', 'Melankoli' gibi klasiklerini seslendirdi.
Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi; çok sayıda yabancı misyon şefini, farklı din ve mezheplerin temsilcilerini, kanaat önderlerini ve değerli sanatçıları bir araya getirdi.

Şarkılar Barış İçin Söylendi

Sevilen sanatçılardan Nükhet Duru, Işın Karaca, Grup İmera, Cem Belevi, Buray, Rojin, Yunan Sanatçı Natalia, Tarık Sezer Orkestrası’nın sahne aldığı Uluslararası Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’nde Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde, Sarıyer Belediyesi Korosu ve Sarıyer Oda Orkestrası, Ceren Gündoğdu Sarıyerlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Barış için bir araya gelen Sarıyerliler söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.
Şarkıların, şiirlerin barış ve kardeşlik için hep bir ağızdan, alkışlar eşliğinde seslendirildiği gece, Zülfü Livaneli’nin Ey Özgürlük şarkısının coşkuyla söylenmesiyle son buldu.
Muharrem Erdemir & Zülfü Livaneli

Haber: Muharrem Erdemir
Editör: TE Bilisim