Olcay Ünal Sert

Poll Prodüksiyon'un organize ettiği, Demirören Medya'nın sponsorluğunu üstlendiği Paraf Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde yoğun istek üzerine üçüncü kez seyircisiyle buluşan Ajda Pekkan hayranlarını mest etti. Her zamanki şıklığından ödün vermeyen Ajda Pekkan, ünlü modacı Burcu Sedef imzalı göğüs kısmı siyah tül ve taşlardan oluşan şık bir elbiseyle sahneye çıktı. Geçmişten bugüne dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren Pekkan, geniş repertuarıyla hayranlarını coşturdu. Sanatçı; “Eğlen Güzelim”, “Yakar Geçerim”, "Ya Sonra", "Resim", "Vitrin", "Sensiz Yıllarda - Yağmurlu Bir Gündü", "Bambaşka Biri" gibi klasiklerinin yanı sıra; "Affetmem Asla Seni", "Adını Anmayacağım", "Ben Yalnızım", "Dom Dom Kurşunu", "Esmerin Adı Oya" gibi her türden sevilen şarkıyı seslendirdi. 

Yağmura aldırmadan Ajda Pekkan'ın her şarkısına eşlik ederek dans eden sanatçının hayranları romantik bir gece yaşadılar. Konseri izleyenler arasında Semiramis Pekkan, Erkan Özerman, Mehmet Yüzüak ve Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni gazeteci Olcay Ünal Sert de protokolde hazır bulundular.

SÜPERSTAR SEVGİSİ YAĞMUR DİNLEMEDİ

Süperstar sevgisi dün akşam yağmur fırtına dinlemedi. Tarihi bir konser izledik dün gece Kuruçeşme de... Konser öncesi uzun kuyruklar oluştu. Şiddetli yağan yağmura rağmen seyirci konser alanını terk etmedi. İşte bu gerçekten Ajda Pekkan'a olan saygı, Superstar'a olan sevgiydi. Sizi en önden izlemekte ayrı bir keyif ve onurdu benim için. Tarihi bir gün yaşadık. İyi ki varsınız efsane.

YILLAR GEÇSE DE UNUTULMAZ

Bu güne kadar yağmurlar altında izlediğim 4 konser var. Yağmurlu havalarda ki konserlerin bir özelliği vardır. Yıllar geçse de asla o konserleri unutamazsınız. 

Zuhal Olcay sahnesinde Halil Ergün'ü ağırladı Zuhal Olcay sahnesinde Halil Ergün'ü ağırladı

Yıllar önce büyük sanatçı rahmetli Kayahan'ın Kırklareli'nde verdiği Kakava Festivali konserini hatırlıyorum. Efsane bulutlu havayı görünce provada sıksık gökyüzüne baktığını görmüştüm. O konseri hiç unutmam. Bir diger konser de 14 yıl aradan sonra Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserle sahnelere dönen efsane sanatçı İlhan İrem'in verdiği konser. O gün de  tıpkı Ajda Pekkan konserinde olduğu gibi inanılmaz bir yağmur yağmıştı. Fakat öylesine bir hasret oluşmuştu ki seyirci şemsiye, yağmurluk gibi tüm araç gereçleriyle gelmiş o konseri izlemişti. Bir diğer konserde yine Harbiye de Yıldız Tilbe'nin verdiği konserdi. Yağmur yağmaya başlayınca sevgili Yıldız, sahneden "Siz ıslanıyorsunuz, ben burada olmaz. Bende ıslanmak istiyorum" diyerek seyircilerin arasına dalmış ve merdivenlerde dolaşarak seyirciyle birlikte ıslanarak şarkılarını seslendirmişti. 24 Ağustos'ta ki konserde hayatımda unutamayacağım konserlerin başında geliyor. Zira gün boyunca bulutluydu İstanbul her an yağdı yağacak. Hatta Zeytinburnu'nda iki kez çiselemeye başladı yerler biraz ıslandı ama gök boşalamadı... O bulutlar kısmeti nereyeyse oraya gitti. Konserin iptal olmadığını son anda öğrendiğimde atladığım gibi Kuruçeşme'nin yolunu tuttum. Geçen seferki gibi Ortaköy'den Kuruçeşme'ye kadar yürüdüm. Ama ne kalabalık... Herkes yürüyor... Araçlar her zaman ki gibi park etmiş, ya da aracıyla gelenler park yeri arıyorlar... Kuyruk stada girmek isteyen seyirciler olur ya aynı onun gibi bir kuyruk ama hiç kimse rahatsız değil... İşte bu çok önemlidir. Zira yağmurlu bir hava da hiç kimseyi zorla evinden kaldırıp getiremezsiniz. Bunun için gerçekten sanata ve sanatçıya sevgi; kısacası 'Süperstar' sevgisi gerekir!... Gerçektende Ajda Pekkan ismi sanatla özdeşleşmiştir! Zira şiddetli yağan yağmura rağmen ne Ajda Pekkan sahneyi terk etti, ne de seyirciler konser alanından ayrıldı.

Bu bir bakıma kendi markasını yaratarak yıllarca zirvede olan gerçek sanatçıya saygı duruşu, Süperstar'a olan koşulsuz sevgi seli... Sırılsıklam ıslansakta bu konsere değdi. Asla unutamayacağım, anılarımın en özel belleğinde olacak bu konser. Tebrikler efsane her şeyin en güzelini hâk ediyorsunuz, zira kariyerinizin başlangıcından günümüze tırnaklarınızla kazıyarak bu günlere geldiniz... Daha geçen günlerde Oğuzhan Koç'un yağmuru bahane ederek sahneye geri dönmediği Ankara konseri gündem olmuş, seyirci tarafından yuhalanmıştı. Koç yaptığı açıklamada, elektronik eşyaların zarar görmemesi için konsere devam edemediklerini açıklamaştı. Bu bakımdan aynı koşullar altında Ajda Pekkan'ın konserine çıkması ve seyircisiyle bütünleşmesi çok anlamlıdır. Seyircisine saygı, sanatına saygıdır... Bu arada İlhan İrem konserini de hatırlıyorum, İlhan Bey çok ilginç, hayatımda tanıdığım en farklı, naif, romantik sanatçılardan biriydi. Öylesine titizdi ki onun davetiye ve biletlerinde bir not dikkatimden kaçmamıştı: Konser her türlü hava koşulları altında gerçekleştirelecektir. Gerçek sanatçılar işte bu kadar titizler...

YAĞMUR EĞLENCEYİ DİNDİREMEDİ

Birden bastıran yağmur bile ünlü sanatçı Ajda Pekkan’ı durduramadı. Olumsuz hava koşullarına rağmen sahneden inmeyen süperstar, onu yalnız bırakmayan dinleyicilerine “Yağmura rağmen burada olmanız benim için inanılmaz güzel… İyi ki varsınız” sözleriyle teşekkür etti. Elleriyle kalp işareti yaparak “Aramızdaki aşk bu” dedi.

Konser alanına da yağmur sızınca görevliler Süperstar'a şemsiye tuttular. Yerlerin kaygan oluşu nedeniyle efsane sanatçı koşullara gereken özen ve hassasiyeti gösterdi. Konser aralarında hayranlarıyla sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Erkan Özerman konser alanına tam teşekküllü olarak hazırlıklı geldi.

Şemsiyeleri ve yağmurlukları ile renkli görüntüler oluşturan Kuruçeşme dinleyicisi, tüm şarkılara yağmur altında dans ederek eşlik etti. Ara vermeden iki saat boyunca sahnede kalan Pekkan bitmeyen enerjisi ve muhteşem performansıyla izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Yoğun istek üzerine Ajda Pekkan 1 Ekim’de 4’üncü kez Paraf Kuruçeşme Açıkhava sevenleriyle buluşacak.

Ajda Pekkan'ın tarihi Kuruçeşme konserinden diğer görseller.

Editör: TE Bilisim