"Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi bir çok esere imza atan besteci, keman virtüözü İlyas Tetik (60) hayatını kaybetti.

Oğlu İlkkan Tetik, babasının ölüm haberini doğrularken "Çok üzgünüz" açıklamasını yaptı. Seda Sayan, Petek Dinçöz, Nurdan Torun, Muazzez Ersoy gibi çok sayıda ünlü isim sosyal medyadan sanatçı İlyas Tetik için taziyede bulundular.

TARKAN: Çok üzgünüm, çok değerli bir müzik adamını kaybettik. Sevgili İlyas Tetik nurlar içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Ailesi, yakınlarıve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim. Birlikte çalıştığımız günleri hep sevgiyle anacağım...

SEDA SAYAN: Çok üzüldüm çook kıymetli müzik adamı Rabbim üzerine nurlar yağdırsın

PETEK DİNÇÖZ: Mekanı cennet olsun ışıklarla uyusun

NURDAN TORUN: Müziğimizin miheng taşı önce muhteşem insan , sonra müzisyen, orkestra şefimiz, biriciğimiz İlyas Tetik Keman virtüözü, bestekar, müzik yönetmeni, büyük ustayı kaybettik..
Derin bir üzüntü içindeyim. Yüce Rabbim onu en güzel katında ödüllendirsin, rahmetiyle muamele eylesin dua ile.

İlyas Tetik ve Muazzez Ersoy, TRT Müzik konserinde birlikte görülüyorlar.

Uzun yıllardır sahnede, tv programlarında ve müzik albümlerinde sadece Muazzez Ersoy'la çalışan İlyas Tetik'in ani vefatının ardından Muazzez Ersoy şu cümleleri kurabildi:

MUAZZEZ ERSOY: "Ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Acı haberi aldığım andan itibaren kendimde değilim. Ben sadece çok kıymetli ve değerli, üstad bir müzik adamını değil; dostumu, arkadaşımı, abimi kaybettim."

İLYAS TETİK kimdir?

İlyas Tetik’in ölüm haberi müzik dünyasını yasa boğdu. Çocukluk çağında keman çalarak başladığı müzik yaşamında birbirinden önemli bestelere imza atan ve bugün Türkiye’nin en tanınmış isimlerinin albümlerinde yönetmenlik yapan İlyas Tetik’in ölüm nedeni de merak konusu oldu…

Uzun yıllardır Muazzez Ersoy ile birlikte TRT Müzik'te program yapan İlyas Tetik, Ersoy'un tv programında orkestra şefi ve keman virtüözü olarak yer alıyordu. 

İlyas Tetik, 25 Eylül 1960 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi, müzik dünyasına adımını ise 13 yaşında eline aldığı keman ile adım attı. Üzerinden yıllar geçse bile birçok neslin bugün bile bildiği ve Tüdanya tarafından piyasaya sürülen "Seni Sevmeyen Ölsün" adlı albüm, İlyas Tetik’in yönettiği ilk albüm oldu.

Yoğun şekilde beste çalışmalarını da sürdüren İlyas Tetik, "Yıllarım", "Seni Buldum Ya", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" ve "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu" gibi sevilen eserlere imza attı.

İlyas tetik, bugün müzik dünyasında adı herkes tarafından bilinen ve şarkılarını milyonların ezbere bildiği sanatçıların albümlerinin yönetmenliğini üstlendi.

Muazzez Ersoy, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Mahsun Kırmızıgül, Harika Avcı, İbrahim Erkal, Zeki Müren, Sibel Can, Müşerref Akay, Muazzez Abacı, Faruk Tınaz, Gönül Akkor, Gönül Yazar, Ahmet Kaya, Petek Dinçöz Şevval Sam, Ebru Gündeş gibi isimler, İlyas Tetik ile çalışan isimler arasında yer aldı.

Aynı zamanda usta müzisyen, Orhan Gencebay, Gülden Karaböcek, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Tarkan,  Levent Yüksel, Sertab Erener, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaştı. Gülden Karaböcek'in ntv Yılbaşı konserini yöneten usta sanatçı İlyas Tetik, Muazzez Ersoy ile yıllardır TRT Müzik'e program hazırlıyor ve de sahnede orkestra şefi ve keman virtüözü olarak eşlik ediyordu.

İlyas Tetik, yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü "İstanbul'da Bir Keman"da topladı ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıtmayı başardı.

Editör: TE Bilisim