Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında dün akşam CSO Ada Ankara’da Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Emel Sayın rüzgârı esti. Başkent Kültür Yolu Festivali, dün akşam ayrıca Orkestra Akademik Başkent ve Fatma Turgut konserlerine de ev sahipliği yaparken, Ankara Mevlevihanesi’ndeki ‘Sema Mukabeleleri’ ve Küçük Tiyatro’da sahnelenen ‘Alyoşa’ isimli tiyatro oyununu da Ankaralılarla buluşturdu.

Biletleri günler öncesinden tükenen konserde sevilen sanatçı Emel Sayın; Mavi Boncuk, Ayrılmalıyız Artık, Duydum ki Unutmuşsun gibi şarkılarının yanı sıra Mevlid Kandili olması nedeniyle bir de ilahi seslendirirdi. Konser sırasında Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerine yer vererek Ankaralılara eşsiz bir müzik ziyafeti sunan Emel Sayın, seyircilerle birlikte söylediği ‘Çile Bülbülüm’ şarkısıyla yoğun alkış aldı.

Emel Sayın, Mevlid Kandili'ne denk gelen konserinde Ankaralılara bir de ilahi seslendirdi.

Ankara'nın ilk ve tek kadrolu profesyonel sanatçılarından kurulu özel oda orkestrası olma özelliği taşıyan ‘Orkestra Akademik Başkent’ ise festival kapsamında, CSO Ada Ankara Mavi Salon’da sanatseverlerle buluştu.

Fatma Turgut Gençlik Parkı’nda hayranlarıyla buluştu

Rock müziğin sevilen ismi Fatma Turgut ise Ankaralı hayranlarıyla Gençlik Parkı’nda buluştu. Fatma Turgut hayranlarıyla birlikte en sevilen şarkılarını seslendirdi.

Türkiye’nin ilk resmi tasavvuf müziği topluluğu olan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu da Ankara Mevlevihane’sinde Hazreti Mevlâna ve Mevlevilik kültürünün önemli bir parçası olan ve ilk örnekleri 500 yıl öncesine dayanan Sema Mukâbeleleri’nde Ankaralılar ile buluştu.

'Bayan Bacak' Serpil Örümcer için yardım konseri düzenlendi 'Bayan Bacak' Serpil Örümcer için yardım konseri düzenlendi

‘Alyoşa’ Küçük Tiyatro’da sahnelendi

Hiçbir ‘izm’ ile sınırlanamayacak sanatı ile bu ülkede kendisi olma, kendi gibi yaşama cesaretini göstermiş meraklı, öncü, düş dolu Aliye Berger’in fırtınalı yaşamına tanıklık, yaratıcı ve efsanevi kişiliğine saygı duruşu niteliğindeki ‘Alyoşa’ oyunu da, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Küçük Tiyatro’da sahnelendi. 

Editör: TE Bilisim