Ferhan Şensoy'un cenazesini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan eski eşi Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal teslim aldı. Tabutu cenaze aracına konulan Şensoy'un naaşı Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü.

SON KEZ SES TİYATROSU'NDA 

Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşti. Ferhan Şensoy'un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, törende gözyaşlarına boğuldu. 70 yaşında hayata veda eden tiyatrocu için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor.

"VAR SAYALIM ÖLMEDİN" 

Koronavirüs pandemisi kurallarına uygun olarak gerçekleşen törene çok sayıda ünlü isim katıldı. Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal, "Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan. Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası her şeyinde emeği var. Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla. Ustam; bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez. Var sayalım ölmedin" dedi.

"BABAM ÖLÜMDEN HİÇ KORKMADI' 

Müjgan Ferhan Şensoy, "O kadar güç ki burada durmak! Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmayacağım, en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak, bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması. Ölümden hiç korkmadı babam" şeklinde konuştu.

"BENİ KOVMUŞTU" 

Şevket Çoruh, "Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"CANIM BABACIĞIM UÇTU GÖKLERE" 

Babasını kaybeden oyuncu Derya Şensoy, "Canım babacığım uçtu göklere" mesajını paylaşmıştı. Şensoy'un diğer kızı Müjgan Ferhan Şensoy da yaşadığı büyük üzüntüyü, "Babam uçtu göklere" tweeti ile dile getirmişti.

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal da acı haberi sosyal medya hesabından duyurmuştu: Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" denildi.

KAVUKLU TİYATROCU 

Yaşamı boyunca birçok ödüle layık görülen Ferhan Şensoy, Kel Hasan Efendi'den bugüne kadar gelen 'Kavuk'u 1989'da Münir Özkul'dan devralmıştı. Tek kişilik oyunu 'Ferhangi Şeyler' 1987 yılından beri aralıksız devam eden sanatçı, Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Rasim Öztekin'e devretmişti.

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM 

Pelin Öztekin, efsane tiyatrocu Ferhan Şensoy'u, geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden babası Rasim Öztekin ile birlikte yer aldığı sahnesini paylaşarak andı.

Oyuncu, Şensoy ve Öztekin'in başrolleri paylaştıkları, 2005 yapımı 'Pardon' filminde birbirlerine sarıldığı anı, kalp emojisiyle birlikte Instagram hesabının hikaye bölümünden yayınladı.

"BİR GÜN BEN DE UÇUP GELECEĞİM GÖKYÜZÜNE" 

Ferhan Şensoy, cenazesine ve anma törenine sağlığı elverişli olmadığı için katılamadığı yakın dostu Rasim Öztekin'e veda mektubu yazmıştı. Usta sanatçının kızı Derya Şensoy'un gözyaşları içinde okuduğu mektupta şu ifadeler yer almıştı:

"Orta oyuncuların amatör konu nöbetçi tiyatrodan yetişti Rasim. Kısa sürede Orta Oyuncular'a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Orta Oyuncular'da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından dolayı sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne, kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede." (Milliyet)

Editör: TE Bilisim