‘Ustaları peş peşe kaybediyoruz’

Olcay Ünal Sert

Fikret Şeneş’in ölümü sanat camiasını yasa boğarken, ünlüler duygularını şu sözlerle dile getirdi:
* Nilüfer: Birlikte çalışmıştık, çok üzgünüm... Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.
* Nükhet Duru: Çok değerli bir İstanbul hanımefendisini kaybettik. Türk kadınına şartlar ne olursa olsun dik durmayı öğreten ve her oluşumu asaletle karşılamayı öneren bir sanatçıydı. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.
* Işıl Yücesoy: Çok üzüldüm. Eğer bugün Işıl Yücesoy varsa, bunun en azından yüzde 20’si ona aittir. Çok önemli sanatçılar yetiştirdi. Türkiye için çok önemli bir isimdi.Cennet olsun mekanı. Dilerim unutulmaz.
* Semiha Yankı: Fikret Ablanın emeği bende çok büyüktür. Benim ‘Kara Sevda’ ve ‘Sizlerden Biriyim’ adlı şarkılarımın sözlerini o yazmıştır. Gerçekten emeği çok büyük. Çok üzgünüm. Müzik dünyası çok önemli bir değerini kaybetti. Kötü bir süreçten geçiyoruz peş peşe ustalarımızı
kaybediyoruz. Galiba artık sıra bize geliyor, biz de yaşlanıyoruz.
* Erol Büyükburç: Fikret benim çok eski dostum, ilk İngilizce sözlerini bana yazmıştı. Çok önemli bir kadındı, Robert Kolejliydi, Türk popunun temelini oluşturan ve Taş Plak
kayıtlarında yer alan ‘Kiss me’ dahil birçok şarkımı o yazdı. Hayat işte
gelip geçiyor, mekânı cennet olsun.
* Gülden Karaböcek: Malesef Müzeyyen Senar'ın ardından Fikret Şenes'i de kaybettik. Sanat dünyası peş peşe büyük kayıplar veriyor. Yazdığı unutulmaz sözlerle Fikret Abla her daim hatırlanacak. 'Anlamazdın' şarkısını her konserimde mutlaka söylerim. Işıklar içinde yatsın, Türkiye büyük bir ustasını kaybetti. Mekanı Cennet olsun.
* Şehrazat: Bin yaşamca kalacaksın Fikret Şeneş... Rabbim rahmet eylesin.
* Nazan Şoray: Müzik dünyasının efsane söz yazarını kaybettik. Üzüntümüz sonsuz.
* Betül Demir: Kimler geldi kimler geçti. Şarkılarıyla büyüdüğümüz en özel kadınlarından biriydi.
* Reyhan Karaca: Çok kıymetli bir kadını daha kaybettik. Nur içinde uyu.
 

Editör: TE Bilisim