Arabesk Müziğin Kraliçesi Gülden Karaböcek, yeni yaşını Muğla da Tanzi Restaurant'ta verdiği konserde sahnede kutladı.

69. Yaşına giren Gülden Karaböcek, Dilektaşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Sen Evlisin, Ben Olmalıydım gibi dünden bugüne klasikleşmiş bestelerini seslendirdi.

Üzerinde fotoğrafının olduğu pastayı görünce bir hayli duygulanan Gülden Karaböcek sahnede yaptığı konuşmada; "3 yaşına girmişim. İyi kötü şimdiye kadar güzel günler gördüm. Kötü günlerde gördüm tabii, hemde çook. Ama sizler, kötü günün bir kırıntısını bile görmeyin, hemde hiç görmeyin. Ömrünüz boyunca rahat, refah içinde, sağlıklı ve mutlu yaşayın. Hepinize bunu diliyorum." dedi.

Gülden Karaböcek'e Muğla konserinde çiçeği burnunda şarkıcı kızı Nur Karaböcek ile tiyatro oyuncusu Yağız Yılmaz da eşlik etti.

Şarkılarında aşk acısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için Hüzün Kraliçesi olarakta anılmakta olan Gülden Karaböcek, Olcay Ünal Sert'e verdiği röportajda "Hüzünlü şarkılar bu ünvanı da beraberinde getirdi. Oysa oldukça neşeli ve eğlenceli biriyimdir. Hüzünlü biri değilimdir!. En sevdiğim renkte pembedir. 80'li yıllarda Arabesk Müziğin zirveyi yaşadığı yıllarda yağ, benzin kuyrukları derken insanlar teselliyi o şarkılarda buldular. Bestelerim de halka mâl oldu. Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim'i de söylemeyen kalmadı. Günümüzde Arabesk müziğe yine çok büyük bir ilgi var. Popçular, rapçiler cover yapıyor şarkılarıma. Dizilerde, sinema filmlerinde de şarkılarıma sıkça yer veriliyor... Sahnelerde de Ajda Pekkan'dan Bülent Ersoy'a, Şebnem Ferah'tan Işın Karaca'ya, Ferdi Özbeğen'den Mabel Matiz'e söylemeyen kalmadı neredeyse. Ben besteciyim, müzikte şarkıların kategorize edilmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca her türde şarkılar söyledim.  Aranjmanlardan Pop Müziğe, Anadolu Pop'tan Özgün Müziğe, Tark Halk Müziği'nden Türk Sanat Müziği'ne, şairler ve ozanların seslendirdiği deyişler ve şiirlerden tutunda Arabesk olarak adlandırılan Serbest tarzda şarkılar söyledim. İçimden geldiği gibi her türde  eserler seslendirdiğim için belki de ben bir Gülden Karaböcek oldum... O yüzden şarkılarımı coverlamayan da kalmadı. Gençlerin ilgisinden bir hayli memnunum, gördükleri yerlerde fotoğraf çektirip sevgilerini belli ediyorlar, bu da beni mutlu ediyor" şeklinde konuşmuştu.

Gülden Karaböcek, yeni albüm hazırlığında olduğunu da belirterek 2023 yılında rock ya da hiphop bir şarkının da yer alacağı albümü müzikseverlerle buluşturmak istediğini belirtti. 

Magazinsortie.com olarak Gülden Karaböcek'e yeni yaşında sağlıklı, mutlu güzel bir ömür diliyoruz.

Gülden Karaböcek, konser sonrası tutkulu hayranları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti. Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti.

Gülden Karaböcek 


 

Editör: TE Bilisim