Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”;  22 ve 23 Temmuz 2016, tarihlerinde, tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde tiyatroseverlerle buluşuyor!
 
Dostlar Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”te; Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht, keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustalar ise eserleriyle izleyiciyi bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyorlar.
 
İnsan zekasını doyuran mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleni “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”te; Tülay Günal ve Genco Erkal dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.
 
Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna; piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksafonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.
 
“Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu, 22 Temmuz 2016, Cuma akşamı ve 23 Temmuz 2016, Cumartesi akşamıModa Caddesi üzerindeki İstanbul Kadıköy Lisesi’nin içinde bulunan tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde izlenebilir. Başlama saati 21:00 olan oyunlara ait biletler; Biletix’ten ve mekanın gişesinden temin edilebilir.  
Editör: TE Bilisim