Tiyatro, sinema ve dizi dünyasının usta oyuncusu Rasim Öztekin, dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürülmüştü.

ACI HABERİ FAHRETTİN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Türk tiyatro oyunculuğunun mirası olarak kabul edilen İsmail Dümbüllü'nün "Kavuğu"nun 5. emanetçisi olan Öztekin, 'Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kaldım ve bu nedenle en mağdur kavuklu benim' demişti.

KAVUĞU ŞEVKET ÇORUH'A DEVRETMİŞTİ

Rasim Öztekin, kalp rahatsızlığı nedeniyle geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuğu, 20 Eylül 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende meslektaşı Şevket Çoruh'a devretmişti.

KIZININ SON MESAJI

Pelin Öztekin'in son mesajı, "Çoook seviliyorsun Babiş. Biran önce iyileş, iyileş ki senin için her an hazırız diyen binlerce insanı gör. Daha yaşanacak çok an, gezilecek çok yer, gidilecek çok maç, keşfedeceğimiz çok tat var. Hepsi bizi, biz seni bekliyoruz. Seni çoook seviyorum" olmuştu.

Usta oyuncu Rasim Öztekin, Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert ile röportajda görülüyor.

Editör: TE Bilisim