Rasim Öztekin'in ardından ne söylediler...

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin'in 62 yaşında kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesinin ardından sanat dünyası büyük şok yaşadı. Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz, Ali Poyrazoğlu, Derya Baykal gibi çok sayıda sanatçı Öztekin'in fotoğrafını paylaşarak taziyede bulundular. İşte o açıklamalar:

CEM YILMAZ 

Kıymetli sanatçı büyüğümüz Rasim Öztekin abimizin mekanı cennet olsun, Güzel günlerimiz yadigar kaldı. Tüm sevenlerine sabır dilerim. Allah rahmet eylesin.

CAN YILMAZ 

Beraber çalışma şansı bulduğumuz, Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu abimiz, Rasim Öztekin maalesef vefat etti. Kendisini tiyatro sahnesinde izlemiş şanslılardanım. Rasim abimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dilerim. Güle güle Bob Marley Faruk

HÜLYA KOÇYİĞİT 

Sanat dünyamızın kıymetli isimlerinden birini daha kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.Birkaç ay önce Film Gibi Hayatlar'da ağırlamak nasip oldu Sevgili Rasim Öztekin'i... Canlandırdığı her karakterle içimize dokunan, kimi zaman ağlatan, kimi zaman güldüren çok değerli bir oyuncuyu, Türk Tiyatrosunda Geleneksel Kavuk'a sahip olma şerefine ulaşmış bir ustayı kaybettik...Bu fotoğrafı çektirirken tüm stüdyoyu kahkahalara boğmuştu... Hiç unutmuyorum.Ruhun şad olsun Sevgili Rasim Öztekin. Tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

FİLİZ AKIN 

Demet Akbağ ağlayarak anlatıyordu anılarını 3 gündür yoğun bakımda olduğu için ulaşılamıyordu ...Vefatı gerçek bir acı yarattı tüm sevenleri arasında diyorlar#canlımasa programındaBaşta kızı, ailesi tüm sevenlerine sabır diliyorum ...Nur içinde yat Mekanın Cennet Olsuun

DERYA BAYKAL 

Ahhh Canım Rasim’ciğim. Ahhh güzel arkadaşım... Çok üzgünüm. Başımız sağolsun.

Yapımcı ve senarist Birol Güven, Rasim Öztekin'in kalp krizi geçirmeden hemen önce gönderdiği mesajı sosyal medya hesabından paylaştı.
Usta oyuncunun, Güven'e İbrahim Sadri'nin yazdığı 'Eskiden her şey bozuk ama insanlar sağlamdı' şirini gönderdiği ortaya çıktı

İşte Birol Güven'in o paylaşımı:

"Rasim Öztekin kalp krizi geçirmeden 20 dakika önce bana aşağıdaki mesajı ve şiiri göndermişti. Mekanın cennet olsun... " Günaydın, Patron. Umarım iyisindir. Pazar günü için güzel bir şiir gönderiyorum biraz nostalji... "Seksenler"de de kullanılabilir. "

ŞORAY UZUN 

Sevgili ustamızı, canımız abimizi, çok güzel bir insanı Rasim Öztekin'i kaybettik maalesef.. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum.. Başımız sağ olsun.. Bundan sonra bir yanımız hep eksik.

DEMET AKBAĞ 

Çok canım yanıyor... Ne çok iş, ne çok anı, ne çok hüzün... Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım, çok üzgünüm...

YILMAZ ERDOĞAN 

Tiyatroya gözümü açtığım gün tanıdığım, hep hayran olduğum, hep çok sevdiğim Rasim Ağbi’yi sonsuzluğa uğurladık. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun

SELÇUK YÖNTEM 

Sevgili Rasim ruhun mutlu olsun. Nur içinde yat. Tiyatro seni çok özleyecek.

AYŞE KÖKÇÜ 

Bu olmamalıydı çok üzüldüm nur içinde uyu Rasim

NECMİ YAPICI 

Canım Rasim abim , seninle ne çok anımız vardı .. Küba da Şans kapıyı kırınca dedik sinema filmi çektik, sonra Ortaoyuncular da Uzun donlu Kişot da aynı sahneyi paylaştık . Yıllar sonra Seksenler dizisinde yine buluştuk ..2012 den beri sette ne çok şey yaşadık güldük eğlendik ne anılar dinledik senden .. Setin enerji kaynağıydın abisi , ustasıydın .. Yerin dolmaz. Çok erken oldu gidişin .. Çok üzgünüm. Seni çok özleyeceğiz .. Göz yaşlarımızla uğurluyoruz seni ... Gittiğin yerde huzur bul .. Mekanın Cennet olsun güzel abim.

MURAT ŞEKER 

Melek gibi abimizdi... “Klavye Delikanlıları”nı çekerken erken yaşta kaybettiğimiz çok kıymetli kardeşim Hiko’nun adını ona vermiştik. Hiko Dayı karakterine can vermişti...Rasim abi şimdi onun yanına gitti. Selam söyle abicim... Mekanın cennet olsun.

CEYHUN YILMAZ 

Ah be ağabey

ŞEBNEM BOZOKLU 

Çocukluğun bir parçasını, üniversitede izlediğim oyunları, İstiklal caddesini kaybetmek gibi...Sizi izlemek o kadar güzeldi ki!Her şey için teşekkür ederiz.Huzurla uyuyun

NİLÜFER 

Çok üzüldüm çok. Neden iyi güzel insanlar erken gidiyor? Türkiye’nin başı sağolsun. Hayatını sanata adamış bir usta. Ne büyük kayıp. @oztekinrasim Nurlar içinde uyusun..

YELİZ 

Aahhhh o kadar üzgünüm ki....Neden iyiler gidiyor hep...İnsanlığı ayrı,kalbi ayrı,tiyatro ustalığı ayrı...Harika bir insanı,usta bir sanatçımızı kaybettik...Nurlarla uyu Rasim Öztekin,mekanın cennet olsun. Allah Pelin'ciğime sabırlar versin.

AYŞEGÜL ALDİNÇ 

Türk tiyatrosunun, hepimizin başı sağolsun.Güzelim insanlar bir bir terk-i dünya ediyor.İyi insanlar ne yazık ki tam da bu sebepten erken gidiyor. Kötüye bir şey olmuyor.Çok üzüldüm. O koca bedenin içindeki hassas yüreği kimbilir nelere yenik düştü?Nûr içinde, huzur içinde uyu canım insan..

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 

Yattığınız yer incitmesin Rasim Hocam....

OLCAY ÜNAL SERT

Kalp krizi sonrası 62 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet dilerim. Mekânı cennet olsun. Kendisi son derece renkli bir kişilikti. Fotoğrafta usta ile Ses Tiyatrosunun kafesinde röportaj yaparken görülüyoruz. Sonrasında da Seksenler dizisinin setinde röportaj yapmıştık. Ruhu şad olsun. Bundan böyle eserleri ile yaşayacaktır. 

ZUHAL TOPAL

Ne yazacağımı bilmiyorum.. o kadar çok anımız var ki..Geniş Aile’de gülmekten çekim yapamadığımız, Yıldızların Altında Müzikalin’de sahnede krize girmelerimiz,Komedi Türk’te ki maceralarımız..Öyle güzel anlatır,öyle güzel güler,öyle güzel güldürürdün ki.. Ah Rasim abim çok erken oldu bu ayrılık!.Seni çok özleyeceğim..Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun..

ORHAN AYDIN 

Seni kaybetmek büyük kahır canım kardeşim...Toprağına kır çiçekleri tohumları serpeceğim..

Şevket Çoruh, ustası Rasim Öztekin'den kavuğu devir alırken.

ŞEVKET ÇORUH "ONU HİÇ UNUTMAYACAĞIM"

Rasim Öztekin'in kavuğu devrettiği Şevket Çoruh'dan ilk açıklama geldi. Çoruh, “Ustamızı kaybettik. Çok üzgünüm. Onu hiç unutmayacağım" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Rasim Öztekin, 2016'da Ferhan Şensoy'un kendisine devrettiği Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, 20 Eylül 2020'de Şevket Çoruh'a devretmişti.

Editör: TE Bilisim