Hürriyet’te 43 gazetecinin evine tebligat gönderilerek işten çıkarılmasının ardından peş peşe istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman da istifasını noter yoluyla gazete yönetimine gönderdiğini duyurdu. 

Hürriyet gazetesi, geçtiğimiz çarşamba günü çok sayıda çalışanının işine son vermişti. Çarşamba günü mektupla yapılan tebligatlarla başlayan işten çıkarma süreci perşembe günü de devam etti. 

Gazete yaklaşık 50 çalışanı ile iş akdini fesh etti.

İşten çıkarmaların ardından Gülse Birsel tepki olarak istifa etmişti. 

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın da gazeteden istifa ettiği öğrenildi.

Hürriyet gazetesinde işten çıkarılan ve Ayşe Arman'ın editörlüğünü yapan İpek Özbey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yıllarca editörlüğünü yaptığım arkadaşım Ayşe Arman Hürriyet'ten istifa etti. Yolun açık olsun Ayşe..." ifadelerini kullandı.

Ayşe Arman istifasını böyle duyurdu:

Hürriyet yazarı Ayşe Arman da gazete ile yollarını ayırdığını Instagram hesabından duyurdu. Arman paylaşımında, “27 yıldır pazar röportajları yapıyorum. Artık gazeteden değil, buradan paylaşacağım. Hürriyet bitti, sevdiğim işi yapmaya devam. Tabii ki üzgünüm. 27 yıl, Ömer’le ilişkimden uzun. Resmen bir ömür. Çok güzel günlerim oldu. Hürriyet’te doğdum ama yaşamaya devam edemeyeceğimi görüyorum. Yasımı kendi içimde yaşıyordum, ama o kadar çok soran oldu ki, paylaşmam icap etti. Peki o zaman: Geçen hafta, buradaki Türk konsolosluğundaki noter aracılığıyla aramızdaki sözleşmeyi fesettiğimi bildiren bir ihtarname yolladım. İstifa ettim yani” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Vahap Munyar işten çıkarmalara tepki olarak noter aracılığıyla gazetesine istifa ettiğini bildirirken, yazar Gürsel Birsel de Twitter üzerinden istifa ettiğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim