Bir süredir KOAH hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören Hürriyet gazetesinin eski sahibi gazeteci Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi hayatını kaybetti.  Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Simavi'nin ardından "Gazetenin gizli kahramanıydı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi" mesajını paylaştı. 

Ertuğrul Özkök: Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım 

Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Instagram hesabından Belma Simavi'ye şu satırları yazdı: 

Erol Simavi, Belma Simavi

"BİR HÜRRİYET KAHRAMANINI KAYBETTİK

Belma Simavi’yi herkes Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi olarak tanırdı. Ama biz Hürriyet çalışanları için o Belma Hanımdı. Gazetenin gizli kahramanıdı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi. Çalıştığımız binada yemek yediğimiz restoranlara harika bir İtalyan restoranı estetiği veren, duvarlarımızı birer resim galerisine çeviren, koridorlarımızı Çiçekci dükkanı haline getiren renkli, isyankar, kafa tutan patronumuzdu. Gecelerimizde, davetlerde bizi hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdı. Nur içinde yatın Belma Hanım. Hepimiz size borçluyuz. Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım."

Erol Simavi, Rahmi Koç, Belma Simavi, Nusret Arsel

Gönül Yazar, Belma Simavi

Türk Sanat Müziği'nin efsane sanatçısı Gönül Yazar sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu.

Gönül Yazar "Hayatta en korktuğum şey Belma Simaviye ait duyacağım kötü haberdi.En son Amerikan Hastanesinde birbirimize rastlamıştık.Yollar değişti sen bulamazsın diyerek beni araba ile aldırtacağını söylemişti.Meğerse son görüşümüzmüş,bu haberi nasıl kaldırabileceğimi bilmiyorum çok üzgünüm, ah Belma Hanım yattığın yer cennet,melekler yoldaşın olsun.." notuyla birlikte fotoğraflarını paylaştı.

İzzet Çapa, Belma Simavi 

"Belma Hanım...
Belma Simavi...
O bir zarafet abidesiydi...
Üzüntümü tarif edecek kelimeler bulamıyorum...
Kabri nur, mekanı cennet olsun...
Hepimizin, tüm sevenlerinin başı sağ olsun..."

Olcay Ünal Sert: "En zarif patroniçeydi... Ne zaman ki Simaviler medya sektöründen çekildi, medya sektörü de gerilemeye başladı."

Gazeteci Olcay Ünal Sert sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Cağaloğlu'ndan İkitelli'ye Hürriyet Medya Towers'a taşındığımızda Hürriyet'in herşeyi ile bizzat ilgilendiğine şahit olmuştum. Bilhassa çalışanların yemekhanesinden tutun birçok detay ile ilgilenmişti. Matba dairesini, teknik bölümleri gezerken beyaz eldiveni ile protokol garsonunun sürekli kendisine eşlik etmesine ilk dönemlerimde biraz şaşırsam da sonrasında bunu gerçekten hak ettiğini düşündüm. Bayramlarda Atatürk Havalimanı'nda fotoğrafını çektiğimde içten sohbetiyle her zaman hatırlayacağım. Çalışanlarının hakkını her zaman tam olarak verdiler. İkramiyeler, migros çekleri, gıda kolileri, fazla mesai ücretleri, bayram paraları... Ne zaman ki Simaviler medya sektöründen çekildi medya sektörü de gerilemeye başladı. Uzan'ların Star'ına geçtiğimde; "şimdi neredesin?" diye sorduğunda; 'Star'dayım dediğimde; "Olsun orayı da biz kurduk sayılır." demişti gülümsemişti. Sonrasında davetlerde denk geldik... Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Türkiye en zarif patroniçelerinden birisini kaybetti. İyi ki Hürriyet'in hürriyet olduğu zamanlarda çalışıp kendileriyle tanışmışım. Nur içerisinde yatsın." ifadelerini kullandı.

Armağan Çağlayan "Doğum günü partileri unutulmazdı..."

Armağan Çağlayan, Belma Simavi'nin ölümü üzerine yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Belma Hanım…. Belma Simavi.. Gördüğüm en zarif, eğlenmesini en iyi bilen, en görgülü insanlardan bir tanesiydi…. Doğum günü partileri unutulmazdı … Yattığınız yer incitmesin … Yattığınız yer Nur dolsun…"

Belma Simavi kimdir? 

Hürriyet Gazetesi'nin sahibi Erol Simavi'nin eşi ve cemiyet hayatının önde gelen ismi olarak tanınıyordu. Hürriyet gazetesi'nin efsane patroniçesi olarak tanınmaktadır. Verdiğ i özel davetlerle dikkat çektiği gibi Hürriyet gazetesi yönetimi ile de ilgilenmiştir.

Erol Simavi kimdir?

İstanbul'da doğan Erol Simavi, 5 Haziran 1930 tarihinde dünyaya geldi. Sedat ve Melek Simavi çiftinin oğulları olarak doğan Erol Simavi, tanınan bir gazeteci ve iş insanıydı.1949 senesinde gittiği Işık Lisesi'nde eğitimini tamamladı. Babası Sedat Simavi'yi 1953 yılında kaybeden Erol Simavi, kardeşi Haldun Simavi ile beraber Hürriyet gazetesinin yönetimiyle ilgilendi. 2015 yılında hayatını kaybetti.

Belma Simavi'nin ardından:

BeStyle Magazine 10. Yılını Partiyle Kutladı BeStyle Magazine 10. Yılını Partiyle Kutladı

Editör: TE Bilisim