Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi'nin oğlu Erol Simavi'nin eşi Belma Simavi İstanbul'da toprağa verildi.

KOAH hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 89 yaşında hayatını kaybeden Belma Simavi için Kanlıca Gazi İskender Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri Belma Simavi'nin oğlu Sedat Simavi ve yakınları kabul etti.

Törene Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın DoğanFenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem BoynerDemirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, eşi Lidya Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Oktay, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Muammer Elveren, Doğan Hızlan ve Erol Evgin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Belma Simavi'nin aile büyükleri olduğunu vurgulayarak, "Sevgili babamın ve annemin çok hürmetle yaklaştığı, bizlerin çok sevdiği büyüğümüzü kaybettik. Hürriyet ailesinin de annesiydi kendisi. Kendisini sevgiyle, hürmetle hep anacağız, yâd edeceğiz. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Belma Simavi'nin yeğeni Nilgün Soner ise, "Çok kıymetli bir insandı. Bir devir kapandı" dedi. 

"İNSANLARA YARDIM ETMEYİ SEVERDİ"

Rahmi Koç da, "Çok aziz dostumuzdu. Dedikodusu yoktu, ikram ederdi. Çok iyi bir insandı, yazdık oldu" ifadelerini kullandı. Aydın Doğan ise "Allah nur içinde yatırsın. Geçen sene Amerikan Hastanesi'nde beraber kaldık. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu

Simavi'nin yeğeni Fulya Cerrahoğlu'nun eşi Eşref Cerrahoğlu de, "Ailemizin çok değerli büyüğüydü. Benim eşimin halasıydı. İyi bir arkadaştı. Bütün insanları severdi. İnsanlara yardım etmeyi severdi" şeklinde konuştu.

Belma Simavi'nin naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

BELMA SİMAVİ KİMDİR?

Belma Simavi Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi’nin oğlu ünlü gazeteci Erol Simavi’nin eşidir. 80'li ve 90'lı yıllarda Hürriyet gazetesi yönetimiyle de ilginmiştir.  Sosyete ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerindendi.

14 Mayıs 2022 günü İstanbul da hayatını kaybetti. 16 Mayıs 2022 günü Kanlıca Mezarlığı'nda eşi Erol Simavi'nin yanına defnedildi.

Belma Simavi - gazeteci Muammer Elveren.

Belma Simavi gazeteciler Murat Bardakçı ve Muammer Elveren ile birlikte görülüyor.

EROL SİMAVİ’NİN EŞİ BELMA SİMAVİ NEDEN VE KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

89 yaşında hayata gözlerini yuman Belma Simavi bir süredir KOAH hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Milliyet’ten Atılay Kandemir Belma Simavi’yi şöyle tarif ediyor;

Günün her saatinde şık ve zarif kim olur derseniz, hiç şüphesiz Belma Simavi olurdu... Yıllar yılı dostlukları ve zarafetinin yanı sıra ihtişamı, kendine has kişiliğiyle de gönüllerde taht kuran Belma Simavi, ilginçtir ki doğum gününde aramızdan ayrıldı. Hep yanında olan dostu ve kuaförü Muammer Yaprakgül’ün elinden çıkan kızıl kâkül saçı, çok sevdiği dostlarından Yıldırım Mayruk tasarımı kıyafetleriyle parmakla gösterilirdi... Her konuda seçici olan ve kusursuzluk örneği sergileyen Belma Hanım’ın yanında dostları Fikret Ejder’i, Latife İpekçi’yi, Eşref Cerrahoğlu’nu, Gülşen Işık’ı ve Sema Çelebi’yi her daim görmek mümkündü.  

Acun Ilıcalı'dan Adnan Oktar açıklaması: 35 Yıldır görüşmüyorum Acun Ilıcalı'dan Adnan Oktar açıklaması: 35 Yıldır görüşmüyorum

Belma Hanım, yakın çevresini yaz aylarında Göcek’te, kışın ise Polonezköy’deki çiftliğinde ağırlamayı severdi. Belma Simavi demek, zarafet demekti... Doğum gününü kutlamaya ömrü yetmedi... Mekanı cennet olsun...

Ertuğrul Özkök ise acı haberi şu sözlerle duyurdu:

"Bir Hürriyet kahramanını kaybettik. Belma Simavi’yi herkes Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi olarak tanırdı. Ama biz Hürriyet çalışanları için o Belma Hanımdı. Gazetenin gizli kahramanıydı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi. Çalıştığımız binada yemek yediğimiz restoranlara harika bir İtalyan restoranı estetiği veren, duvarlarımızı birer resim galerisine çeviren, koridorlarımızı Çiçekçi dükkanı haline getiren renkli, isyankar, kafa tutan patronumuzdu. Gecelerimizde, davetlerde bizi hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdı. Nur içinde yatın Belma Hanım. Hepimiz size borçluyuz. Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım.”

Editör: TE Bilisim