Hatay da kalp krizi geçirerek hayata veda eden gazeteci Engin Güneş bugün İstanbul da Sümbül Efendi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kazlıçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Engin Güneş'i son yolculuğunda meslektaşları yalnız bırakmadı. Törene katılanlar arasında rahatsızlandığı son anlarında yanında olan Derya Yolyapan, Nurettin Soydan, Nurcan Sabur, Ali Eyüboğlu, Metin Coşkun, Sinan Tosun, Okan Sarıkaya, Mevlüt Yüksel, Arslan Güven, Caner Budak, Burhan Akdağ, Yaşar ÇakmakErol Işık, Halil ÇilingirAli Çınar, Orhan Vural, Şenol Baştakar, Hakan Özbek, Semih Orbay, Vedat Araz, Haluk Bayar, Hakan Solaker, Barbaros YükselYaşar Şenyüz, Uğur Onur UrhanMuharrem Acartürk, oyuncu Cengiz Güçlü, Selma Arı ve oglu Ulaş Arı, Müslüm Demirci, Erol Akçıl, Fazilet Batur, Lemi Güler, Ali Osman Arlı, Muammer Güngör ve Seyhan Soylu hazır bulundu.

Kocamustafa Paşa'da ki namazın ardından Zeytinburnu'nda ki Kazlıçeşme Mezarlığı'na getirilen Engin Güneş'in naaşı göz yaşları içerisinde toprağa verildi.

Meslektaşımız Engin Güneş'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve medya dünyasına sabırlar dileriz.

Engin Güneş'i son yolculuğunda medya çalışanları yalnız bırakmadı.

Engin Güneş kimdir?

Magazin gazeteciliğinin duayen isimlerinden Engin Güneş, hayatını kaybetti. Birçok meslektaşı ünlü gazetecinin ölüm haberi ile yıkılırken birçok kullanıcı "Engin Güneş kimdir? Engin Güneş'in hastalığı neydi, neden öldü?" gibi aramalar da yapmaya başladı. İşte Engin Güneş biyografisi...

Ünlü magazin muhabiri Engin Güneş 61 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Ünlü gazetecinin ölüm haberini Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Onursal Başkanı Nurettin Soydan, duygu dolu sözlerle duyurdu. Soydan'ın verdiği haberle yasa boğulan Engin Güneş'in sevenleri, Engin Güneş hakkında detaylı araştırma yapmaya başladı. "Engin Güneş kimdir? Engin Güneş'in hastalığı neydi, neden öldü?" İşte detaylar...

1959 doğumlu olan Engin Güneş, 1983 yılından bu yana magazin gazetecisi olarak görev yapıyordu. 1992 yılından sonra televizyon sektörüne geçen Engin Güneş, muhabir, editör ve yönetici olarak birçok magazin programında görev yaptı.

Engin Güneş hastalığı neydi, neden öldü?

Engin Güneş geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Hatay Devlet Hastanesi'nde iki gün sonra vefat etti. 

Engin Güneş'in ardından...

Nurettin Soydan “Gazeteci arkadaşımız, dostum Engin Güneş'i kaybettik...

Yani ne diyeceğimi ne yazacağımı dakikalardır bilemedim. Kelimeler boğazımda düğümlendi. Geçirdiği kalp krizi sonrası 2 gündür Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi gören gazeteci arkadaşım Engin Güneş'i maalesef bugün kaybettik...

Ahh, Engin'im, canım kardeşim bu veda erken veda hem de çooook. Mekanın cennet olsun. Yakınlarına, arkadaşlarına ve meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum. Magazin gazeteciliği gerçek bir emekçisini kaybetti... Üzgünüm...” ifadelerini kullandı.

Milliyet Gazetesi Cadde eki yazarı Ali Eyüboğlu, Instagram’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri yer verdi:

“Yapma be Engin...

Var mıydı bu kadar erken gitmek?

Magazin gazeteciliğine başladığım 1981 yılında tanıdığım meslektaşım ve arkadaşım Engin Güneş, kalbine yenik düştü.

Çok üzgünüm...

Sevgili Engin'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.”

Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert, "Engin Güneş Abimize Allah'tan rahmet, kederli Ailesine sabırlar dilerim. Nur içinde yatsın." diyerek duygularını paylaştı.

Magazinsortie.com olarak duayen gazeteci Engin Güneş'e Allah'tan rahmet dileriz. Mekânı cennet olsun.

Editör: TE Bilisim