Ünlü gazeteci Aykut Işıklar geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Magazinsortie.com olarak Aykut Işıklar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

AYKUT IŞIKLAR KİMDİR?

Aykut Işıklar, 8 Ocak 1949 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Aykut Işıklar’ın ailesi Bulgaristan, Razgrad, Pehlivanköy’den muhacir olarak İstanbul’a gelmiş ve Kartal Maltepe’de ikamet etmiş bir ailenin üç çocuğundan ortancasıdır.

Babası Mehmet Işıklar, Deniz Yolları ve Türk Hava Yolları’nda çalışmıştır. Annesi Fatma Hanım ise Yeşilyurt’ta Vatan Cephesi’ni Muammer Karaca ile kuran kişidir. Aykut Işıklar’ın çocukluğu Yeşilyurt’ta geçmiştir. Yeşilköy İlkokulu, tekrar Yeşilköy Ortaokulu’nun ardından Haydarpaşa Lisesi’nden 1967 yılında mezun oldu.

Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunda okurken 1976 yılında askere gitmek için okulu dondurmuş, ama dönünce başlamamış ve mezun olmadan ayrılmıştır.

Aykut Işıklar'ın Kariyeri:

Türk basının en deneyimli magazincilerinden. Gazeteciliğe 1968 yılında Hürriyet'de başladı. 12 yıl bu gazetede çalıştıktan sonra Günaydın ve Tercuman'da ikişer yıl Magazin Müdürlüğü'ne devam etti.

10 yıl Sabah'da çeşitli servislerde yöneticilik yaptı. Yazılı basında en son Akşam Gazetesi'nde 5 yıl boyunca köşe yazarlığı yaptı.

HBB, ATV, Star TV ve Flash TV de program hazırlayıp sundu. Ayrıca Best, Klass, Alem ve İstanbul FM de radyoculuk yaptı. M1 TV ve İstanbul FM'e program hazırladı.

Aykut Işıklar medya sektöründe, Zeki Müren'den Bülent Ersoy'a, Sezen Aksu'dan Barış Manço'ya, Emel Sayın'dan Kayahan'a, Gülden Karaböcek'ten Sibel Can'a dönemin birçok ünlü ismi ile röportajlar yapmış, sanatçıları programlarında ağırlamıştı.

Aykut Işıklar, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Kelebek Ödülleri Töreni'nde.

Editör: TE Bilisim