Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması sosyal medyada tepki çekerken, "#SedefKabaşYalnızDeğildir" etiketi Türkiye gündeminde üst sıralara yükseldi. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz" dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması tepki çekti. Sosyal medyada başlatılan "#SedefKabaşYalnızDeğildir" etiketi Türkiye gündeminde üst sıralara yükseldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı.

Kabaş, TELE1'de katıldığı programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş'ın tutuklanması sosyal medyada tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu zihniyet gidecek, Türkiye’ye yeniden adalet gelecek" dedi.

Kabaş'ın tutuklanmasına yönelik tepkilerden bazıları şöyle:

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz. Nereden nereye… Ama az kaldı, hiç merak etmeyin. Bu zihniyet gidecek, Türkiye’ye yeniden adalet gelecek. #Sedefkabasyalnızdeğildir

Ali Mahir Başarır: Gazeteci @SedefKabas, trollerin hedef göstermesi sonucu saraydan gelen “talimat” ile tutuklandı! İstiyorlar ki herkes sussun, istiyorlar ki herkes sarayı alkışlasın! Ne yaparsanız yapın! Gazeteciler susmayacak! Bu karanlığı hep birlikte yeneceğiz! #SedefKabaşYalnızDeğildir

Ayşenur Arslan: Sedef Kabaş tutuklandı. Özellikle medya mahallesi sakinlerinden ricam “ne dedi de tutuklandı” sorusunu sormamaları.. Hele sözlerine bakıp “aşırıya kaçmış” falan dememeleri. Zira bunun, tecavüze uğrayan kadının etek boyunu meraktan farkı yok!

Editör: TE Bilisim