Kültür, yaşam ve medya alanlarında içerikler üreten gazeteci ve televizyon yapımcısı Sevim Gözay, bu sabah saat 07.30’da İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Medyascope’ta 103 bölüm “Popüler” isimli programı hazırlayıp sunan 48 yaşındaki Gözay, lenf kanseri tedavisi görüyordu.

19 Aralık 1972 doğumlu olan Sevim Gözay, 1993 yılında girdiği medya sektöründe birçok yapımda kamera arkasında çalıştı.

2000’lerde kamera önüne geçen Gözay, ödüllü programları “Stüdyo: Sinematik Portakal” ve “Cosmopolis” ile tanınıyordu.

Sevim Gözay, Kanal D, TV8, CNN Türk, ATV, Show TV, Habertürk, Sky 360, TRT kanallarında yönetmenlik, sunuculuk, moderatörlük ve jüri üyeliği yaptı.

Gözay, asistan olarak “Dr. Stress”, “Canlan Biraz”, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak “Sabah Şekerleri”, “Hi-Fi”, “Netike”, yönetmen-seslendiren olarak “İstanbulART”, sunucu-editör olarak “Şehrin Rengi”, “Dizikolik”, “Bazıları Sıcak Sever”’ ve “Artist” programlarında çalıştı.

2001 ve 2002 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kültür-Sanat Televizyon Başarı Ödülü’ne layık bulunan Gözay, 2006-2013 yılları arasında Akşam gazetesi ve Nokta dergisinde şehir, yaşam, ilişkiler, kültür sanat ve popüler kültür hakkında yazılar yazdı, röportajlar yaptı.

2011 yılında “Kızlar ve Babaları” adlı kitaba katkıda bulunan Gözay’ın, “Kasetten Canlı” (2013) ve “Sinemaskop Randevular” (2015) adlı iki kitabı bulunuyor.

Journo, Artful Living, Posta Kitap, Paz Edebiyat, Ot Dergi ve Rejisör dergisinde sinema, edebiyat, yaşam ve medya üzerine içerik üreten Sevim Gözay, en son Allianz Motto Müzik kanalında “Merak Ediyorum” programını sunuyordu.

Editör: TE Bilisim