Duayen gazeteci ve spiker Halit Kıvanç hayatını kaybetti.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Halit Kıvanç’ın hayatını kaybettiğini oğlu Ümit Kıvanç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Vefat haberini duyuran oğlu Ümit Kıvanç, Twitter’dan şunları yazdı: “Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek.”

Türkiye’nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularından Halit Kıvanç, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Pele ile ilk röportaj yapan gazeteci olarak tarihe geçmişti. TRT de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile çok sayıda program da sunan Halit Kıvanç, Türkiye'nin ilk takdimcilerindendi.

Halit Kıvanç kimdir?

Bülent Ersoy "Dünya Güzellerim Masada programı ile 1 ay önce ilişiğimi kestim" Bülent Ersoy "Dünya Güzellerim Masada programı ile 1 ay önce ilişiğimi kestim"

18 Şubat 1925’te İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen Kıvanç, Türkiye’nin en uzun süre çalışmış sunucularından. Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Üç ay kadar hakimlik yaptı. 

BBC, NTV, Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş gibi gazete, televizyon ve dergilerde programcı, yazar ve yönetici olarak çalıştı. Türkiye’nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor’u çıkaran ekip arasındaydı. 

Sunuculukta 50’inci yılını 2005’te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, gazeteci, yazar, belgeselci ve müzisyen Ümit Kıvanç’ın babası.

Editör: TE Bilisim