Efsane gazeteci Halit Kıvanç, 25 Ekim 2022 de hayatını kaybetmişti. 97 yaşında aramızda ayrılan Kıvanç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kıvanç için ilk tören TSYD'de düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç ve çok sayıda medya mensubu ile sevenleri katıldı.

Mehmet Ali Birand aramızdan ayrılalı 11 yıl oldu Mehmet Ali Birand aramızdan ayrılalı 11 yıl oldu

Bakan Kasapoğlu konuşmasında, "Halit Kıvanç ağabeyi ebediyete uğurluyoruz. Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeriyle, televizyonu aratmayacak şekilde hadiselere vukufiyetiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir isimdi. Sonrasında yine televizyonda hem sporda, hem kültürde ve sanatta çok güzel hatıraların, özel anların sesi olan, iz bırakan bir insandı. Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usülleriyle her alanda her yönüyle örnek bir kişilikti. Bu vesileyle kendisini minnetle anmak istiyorum. İnanıyorum ki onun bu izlerini taşıyacak, yarınlara aktaracak genç medya insanları onun yolundan gidecekler. Tüm sevenlerinin, değerli ailesinin, milletimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun." dedi.

Törende ayrıca TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve oğlu Ümit Kıvanç, Halit Kıvanç'ın anısına bir konuşma yaptı.Tongsir, "Ailesi sadece TSYD'de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik." şeklinde konuştu. Ümit Kıvanç ise "Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi." ifadesini kullandı.

Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törene Uğur Dündar, Erol Evgin, Orhan Gencebay-Sevim Emre, Demet Akbağ, Metin Uca, İzzet Öz, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Halit Kıvanç'ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Halit Kıvanç gözyaşları ve dualer eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Editör: TE Bilisim