NTV Spor'un ardından Doğuş Yayın Grubu'nun bir kanalı daha kapanıyor.

Grubun müzik kanalı Kral TV'yle ilgili bir süredir kulislerde dolaşan iddia doğru çıktı. Bugün kanalın çalışanlarına Kral TV'nin 1 Şubat itibariyle kapanacağı açıklandı.

Akşam saatlerinde de kanalın sosyal medya hesaplarından duyuru yapıldı. 

Geçen aylarda küçülmeye giden kanal, yayın hayatına artık dijitalden devam edecek. Türkiye'nin ilk video müzik kanalı olarak 1994 yılında Cem Uzan tarafından kurulan Kral TV, uzun yıllar düzenlediği dev prodüksiyonlu ödül törenleriyle adından sözettirmişti. 2008 yılında Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılan Kral TV'nin ekibinin büyük kısmıyla yolların ayrılacağı, kanalın yöneticisi Gezegen Mehmet'in (Mehmet Akbay) ise dijital yapılanmada görevine devam edeceği öğrenildi.

Cem Uzan'ın kurucusu olduğu Star TV ve Kral TV'ye TMSF el koyduğunda ilk olarak Kral Müzik Dergisi kapanmıştı. Star TV, Cem Uzan'ın bir numaralı rakibi Aydın Doğan'a satıldıktan sonra daha sonra yeniden el değiştirerek Doğuş Grubu'nun olmuştu. Kral TV de ise Gezegen Mehmet yönetimi'nde ilk olarak Kral TV Video Müzik Ödülleri kaldırılırken, VJ Bülent'le yollar ayrılmıştı. Kral TV Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Kral Pop ve Arabesk - Fantezi kanalı olarak ikiye ayrıldıktan sonra reytingler iyice düşmüş, müzik türleri de sektörde tartışma konusu olmuştu.Bazı müzisyenler Pop kanalında klibinin yayınlanmasını isterken, Fantazi eserlerin yer aldığı bölümde kendisine yer bulmuştu. Kral TV de Cem Uzan döneminde Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde, Tarkan, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu gibi isimler konser verirken, Aysel Gürel ve VJ Bülent gibi ünlü isimler törenlerii sunmuştu. 

Vatan Gazetesi, Habertürk Gazetesi ve NTV Spor'un ardından Kral TV'nin de kapanacak olması medya sektörü adına oldukça üzlücü.

Editör: TE Bilisim