Olcay Ünal Sert kimdir?

10 Ocak 1969 yılında İstanbul Çapa'da doğdu. İlk öğretimini İstanbul’da Munis Faik Ozansoy İlkokulu'nda okudu. Büyük Halkalı Ortaokulu’nda orta öğretimini tamamladıktan sonra, Zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Anadolu Üniversitesi AÖF’de İşletme eğitimi alırken 2. Sınıfta kaydını dondurarak askere gitme kararı aldı. Denizli ve Erzurum Subay Orduevi’nde vatani görevini tamamladıktan sonra 1992 yılında Hürriyet Gazetesi’ne girdi. 6 yıl Hürriyet İnsan Kaynakları’nda çalıştıktan sonra, Orhan Olcay yönetiminde ki Hürriyet Magazin Servisi’ne girdi. Orada bir süre görev yaptıktan sonra Hürriyet Grubu’nda efsane gazeteci Muhittin Sirer yönetiminde ki Tempo Dergisi’ne geçerek 4 yıl muhabir ve foto muhabir olarak çalıştı. 

10 yıla yakın bir süre Hürriyet Grubu’nda  görev yaptıktan sonra, Cem Uzan’ın büyük iddialarla açtığı Star Gazetesi’ne geçti. Star'da Can Ataklı yönetiminde Cafer Yarkent, Uğur Güneri, Dursun Karadağ, Salih Keçeci, Berna Tuna Fenemen, Serda Kıvılcım, Nazlı Engelman gibi gazetecilerle birlikte çalıştı. 5 yıl Star Grubu’nda, Star gazetesinin yanı sıra, Starbox Magazin, Hayat Dergisi, Kral Müzik Dergisi gibi yayınlarda başarılı röportajlara imza attı. Kral Müzik’te ayrıca müzik üzerine köşe yazıları kaleme aldı. TMSF döneminde Behiç Kılıç, Metin Yüksel gibi gazetecilerle birlikte çalışmalarını sürdürdü. Show TV’de Can Tanrıyar ve Evren Ersoy yönetiminde yayınlanan Uçankuş Pazar Keyfi programında yine başarılı röportajlara imza attı. Tatlıses TV’de Magazin Cümbüşü programında Fulya Akbay, Şahin Toprak, Selçuk İnci, Fatih Yersiz gibi isimlerle birlikte muhabir olarak görev yaptı.  TRT Müzik’te Genel Koordinatör’lüğünü üstlendiği  ‘Unutulmaz’ belgeselinde bir döneme damga vuran efsane sanatçılarla röportajlar gerçekleştirdi.  Sonrasında Milliyet Gazetesi’nde Çınar Oskay - İpek Özbey yönetiminde Milliyet Cadde ekine birçok ünlü isimle kaynak niteliğinde önemli röportajlar gerçekleştirdi.  Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Derya Baykal’ın sunduğu “Derya’nın Dünyası” programında çeşitli görevlerde bulundu. Program için özel röportajların yanı sıra ‘Konuk Koordinatörü’ olarak çalıştı. Akşam Gazetesi’nde 2 yıl muhabir olarak çalıştığı dönemde hafta sonu röportajlarına imza attı. Bu dönem usta gazeteci İsmail Küçükkaya ve Barış Kocaoğlu ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yeni Medya Eğitimi aldı. Akşam'a TMSF el koyunca bir süre Mehmet Ocaktan ve Murat Kelkitliğlu yönetiminde röportajlarına devam etti. Akşam’dan ayrılınca, Tümay Özokur Ajans'ta 2 yıl boyunca birçok ünlü isme Basın Danışmanlığı yaptı.  Aynı dönem Vatan Gazetesi ve Quality Of Magazine dergisi röportajlarına devam eden Olcay Ünal Sert bir süre Aydınlık’a da kültür-sanat yazıları kaleme aldı.  Olcay Ünal Sert halen kurucusu olduğu Magazinsortie.com Genel Yayın Yönetmenliği sürdürmekte olup, ünlü isimlere danışmanlık yapmaktadır.
 

Çeşitli röportaj, yazı, haber ve fotoğrafları ile 8 adet ödülü bulunmaktadır.
Sert, ödüllerini Uğur Dündar, Orhan Gencebay, Ruslana, Oya Başar, Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Erbil gibi kendi alanında usta isimlerin elinden almıştır.

Haber ve röportajları Tempo Dergisi, Hürriyet, Star, Akşam, Milliyet, Vatan, Sözcü, Aydınlık gazeteleri ile Star Life, Akşam Life, Kral Müzik Dergisi, Hayat Dergisi ve  Quality Of Magazine dergilerinde yayınlanmıştır. Tempo, Atlas Dergisi ve İstanbul Life dergilerinde fotoğrafları yayınlanmıştır.

Olcay Ünal Sert; Pierre Cardine, Molly Sims, James Brown, Ricky Martin, Ruslana, Müzeyyen Senar, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Ferhat Göçer, Gönül Yazar, Orhan Gencebay, Sibel Can, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik, Müjde Ar, Ahu Tuğba, Oya Aydoğan, Serpil Çakmaklı, Banu Alkan, Hülya Avşar, Selda Alkor, Hale Soygazi, Suna Pekuysal, Çolpan İlhan, Eşref Kolçak, Fikret Hakan, Ediz Hun, Ekrem Bora, Kadir İnanır, Tarık Akan, Müjdat Gezen, Halit Kıvanç, Sezen Cumhur Önal, Sebahat Akkiraz, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Erkan Petekkaya, Çağatay Ulusoy, Engin Hepileri, Tolgahan Sayışman, Yıldız Tilbe, Işın Karaca, Nükhet Duru, Erol Evgin, İlhan İrem, Ajda Pekkan, Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Işıl Yücesoy, Volkan Konak, Adnan Şenses, Barış Manço, Kayahan, Selçuk Ural, Asu Maralman, Behzat Gerçeker, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Aysel Gürel, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Muazzez Abacı, İbrahim Tatlıses, Kibariye, Seda Sayan, Ceyda Ateş, Öykü Çelik, Caner Cindoruk, Cezmi Baskın, Asuman Dabak, Bennu Yıldırımlar, Mehmet Ali Erbil, Ali Poyrazoğlu, Rasim Öztekin, Derya Baykal,  Yıldız Tezcan, Mine Koşan, Kamil Sönmez, Ahmet Özhan,  Yeliz, Serap Mutlu Akbulut, Seçil Heper, Atilla Atasoy, Ersen ve Dadaşlar, Ali Kocatepe, Tanzer Aydın, Selahattin Alpay, Ayşe Mine, Ayla Algan, Ceza Grubu, Redd, Gece Yolcuları, Murat Evgin, Hasan Yıldırım, Gökhan Özen,  Deniz Seki, Kıraç, Murat Boz, Demet Akalın, Çağla Şikel, Deniz Akkaya, Tuğba Özay, Tülin Şahin, Şenay Akay, Nilay Dorsa, Tuğçe Sarıkaya, Eda Özerkan, Aslıhan Güner, Gaye Turgut, Melis Tüzüngüç, Yağmur Tanrısevsin, Emre Kızılırmak, Ceren-Emir Benderlioğlu, Semra Güzel, Barış Hayta, Ali İl, Başak Parlak, Bülent Çolak, Sermiyan Midyat, Tolga Çevik, Ezgi Mola, Saba Tümer, Erkan Can, Beyazıt Öztürk, Şafak Sezer, Tolga Karel, Özgü Namal, Nurgül Yeşilçay, Hatice Şendil, Hazal Kaya, Bülent İnal, Sanem Çelik, Cemil İpekçi, Barbaros Şansal, Halil Ergün, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Muharrem İnce, Işılay Saygın, Osman Yağmurdereli, Şükran Kozalı, Tan Sağtürk, Bora Kozanoğlu, Meryem Kandemir, Uğur Işılak, Zara, Baha, Şevval Sam,  Atıf Yılmaz, Ömer Kavur,  Sinan Çetin, Derviş Zaim, Semir Aslanyürek, Samim Değer, Uğur Yücel gibi birçok ünlü isimle röportajlar gerçekleştirmiştir.
 
Olcay Ünal Sert, son olarak 30 Mayıs 2016 tarihinde İlhan İrem ile Vatan gazetesi için gerçekleştirdiği ‘Aşk Yalnızlığın Doruk Noktasıdır’ adlı röportajıyla MGD 22. Altın Objektif Ödülleri Töreni’nde En İyi Röportaj Ödülü’nü kazandı.   İlhan İrem’le gerçekleştirdiği  röportaj ayrıca Habertürk ve Aydınlık gazetelerinde de yayınlandı. 


Gazeteci Olcay Ünal Sert  kurucusu olduğu, Magazinsortie.com internet sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmakta olup, her kesimden kişilerle geçekleştirdiği kaynak niteliğinde ki röportajlar ile ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir.  Şiir ve fotoğrafla ilgilidir. Fotoğrafları Tempo Dergisi, Atlas Dergisi, İstanbul Life Dergisi ve birçok gazetede yayınlanmıştır.
 
Ödüller :
 
Yılın En İyi Röportaj Ödülü (12.MGD Sami Başaran Altın Objektif Ödülü) 
Tan Sağtürk "Bale futboldan daha serttir" – 2005 (Star Gazetesi)

Yılın En İyi Magazin Haber Fotoğrafı (12. MGD Cengiz Polatkan Altın Objektif Ödülü)

"Ruslana Muhteşem Düet" (Mansiyon) – 2005 (Star Gazetesi)

Yılın En İyi Röportajı : (13. MGD Sami Başaran Altın Objektif Ödülü)

Ahu Tuğba "Kocamı Bülent Ersoy’la Bastım" – 2006  (Star Gazetesi)

Yılın En İyi Serbest Yazısı - Reyting İçin Herşey Mübah mı?  - 2007 / www.magazinsortie.com (15.MGD Altın Objektif Ödülü)

Yılın internet  Röportajı,  Osman Yağmurdereli - Hayallari Yarım Kaldı / www.magazinsortie.com - 2008 ( 16. MGD Altın Objektif Ödülü)

Elit Ödülleri,   www.magazinsortie.com  Yılın Elit İnternet Sitesi Ödülü – 2009

 
Yılın En İyi Röportajı - Eşref Kolçak ‘Mezarımı yaptırdım bari o garanti olsun’  - 2013 (Akşam Gazetesi)
 
Yılın En İyi Röportajı  - İlhan İrem – Aşk Yalnızlığın Doruk Noktasıdır – 2016
(Vatan Gazetesi)

Olcay Ünal Sert, İstanbul Taksim'de bu yıl 22.'si düzenlenen MGD Altın Objektif Ödülleri Töreni'nde İlhan İrem ile gerçekleştirdiği 'Aşk Yalnızlığın Doruk Noktasıdır' adlı röportajı ile En İyi Röportaj Ödülü'nü alırken. Sert, ödül heyecanını usta şovmen Mehmet Ali Erbil ve gazeteci Başak Çokan ve Melis Güvenç ile birlikte aynı sahnede paylaştı.
Editör: TE Bilisim