Seyhan Soylu’nun moderatörlüğünü üstlendiği ‘’Al Sana Haber' program ekibinin olaylı bir şekilde canlı yayında toplu olarak istifa etmesi medya gündeminde sıcaklığını koruyor. Kısa sürede Türkiye’nin en çok izlenen programı olmayı başaran, “Al Sana Haber” hiç ara vermeden ertesi günü YouTube'da 15.00 – 18.00 saatleri arasında canlı yayınla izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Programın bugün kü canlı yayın konukları Nurettin Soydan, Özlem Uçar, Bahar Candan ve Dr. İsmail Bay oldu.

Flash Tv’de baskı ve mobinge uğradığını belirterek kanaldan ayrılma kararı aldığını belirten Soylu; sebeplerini açıklarken “Hem benim Ulus'u temsil eden bir makamda oturan Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret eden kişileri programımda sert bir dille eleştirmem, hem de Nihat Doğan’ ın Kürtlerle ilgili söylemleri nedeniyle kanal tarafından siyasi bir baskı başladı. Ben her zaman söylerim ki; AK Partili değilim ama devletin halkı temsil eden o makamında kim oturursa otursun laf söyletmem. Baskı ve sansüre de boyun eğmem” demişti.

Bugün Seyhan Soylu zehir zemberek açıklamalarına devam ederek istifa ederken söylediği sözler izleyicileri şok etti. Seyhan Soylu Flash TV’deki son bölümde resmen kanal yönetimine meydan okuyarak rest çektiğini yayınlayınca hem Flash Tv hem de Alsana Haber telefonları kitlendi.

İşte Seyhan Soylu’ dan olay yaratacak flash açıklamalar…

Soylu; “ Dün Flash Tv’ de olayları üstün körü anlatmıştım. Bugün size biraz daha detaylı anlatacağım. Fakat altın vuruş Cuma günü olacak. Ömer Ağabey vefat ettikten sonra kanal yönetiminin operasyonel bir kanal gibi hareket etmesinden rahatsız oldum. Ben bu oluşumun içinde olamam. Sizin 2. Halk TV olma hayaliniz bana uygun değil. Solun amiral gemisi TELE 1 Merdan Yanardağ özentileri. Yahu Cumhuriyet, Sözcü, Oda Tv varken siz kimsiniz? Ancak maşa olursunuz. 2. Gezi hayaliniz suya yazı yazmak olur, kendinize gelin. Sevgili izleyiciler şimdi biz 'Al Sana Haber' ekibine yapılan zulmün görüntülerini yayınlayacağım. Ama önce şunları söylemek istiyorum. Yaptıkları yanlış bir siyasi strateji. Bunları tek tek size anlatmadan önce Flash TV’den son dakika bilgi geçiyorum. Şu an da Flash TV de 28 kişi teknik personeli vardı. Cuma günü bizim istifamızdan bir gün önce maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 7 kişi istifa etmişti, bugün de 7 kişi istifa ediyor. Toplam personelinin yarısını kaybediyor. İşin kötüsü çalışacak yeni personel de Flash TV’ye gelmiyor. İnsan emeğinin karşılığımı alamazsa niye gelsin çalışsın?

Perşembe günü istifa eden çocuklar bana gelip ‘Abla biz 45 gündür paramızı alamıyoruz’ dediklerinde siz paranızı alamazsanız ben burayla ilgili bir şey yapmam zaten benimle de ilgili sıkıntılar var. Yönetim beni de uyarıp duruyor. ‘Burası muhalif bir kanal. Bizim söylemlerimiz gibi bir söylem yaparsan ancak canlı yayın yapabilirsin. Yok Sedef Kabaş’ ı eleştiremezsin. Cumhurbaşkanına helva yapan Derya Büyükuncu ile ilgili kötü haber yapamazsın. Burada Cumhurbaşkanı ile ilgili övgüler sergileyemezsin’ dediler. Ben de direndim ve tarafsızların ve kararsızların yeri diyerek sloganınızı bile benim bulduğum bir yerde bana sansür uygulayamazsınız. Ve Cumhurbaşkanı ile ilgili de istediğim sözleri söylerim. Ömer Bey'in vefatından sonra oradaki zihniyet değişti. Kızları bu işten anlamıyorlar. Bu sebeple oradaki zihniyete teslim olmuş durumdalar. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Zannediyorlar ki orada bir 'Gezi Operasyonu' yapacaklar!. Yapamazlar bir operasyon. Flash TV’yi bir marka haline getiren benim. Beni değil FLASH TV, dünyadaki tüm televizyonlar gelse, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili övücü sözlerime engel olamaz, diyerek 'rest' çektim. Açıklamalarıma daha yeni başladım herkes şok olacak. Şu an Flash TV de toplu istifa var. Personelin yarısı ayrıldı diğer yarısı da bu hafta iş bırakmak istiyor maaş alamadıkları için. Daha önce Flash Tv kapanmadan önce de personele 5 aylık maaş ödeyemediklerinden dolayı personel iş bırakmıştı. Kanal eskiden halay kanalıydı biz haber kanalı yapmak istedik yeni yönetim 'alay kanalı' haline getirdi.

Şu an suç işliyorsunuz hâlâ suç işlemeye devam ediyorsunuz. Ömer Göktuğ’a Amerika’dan kimin ne haber getirdiğini ve Ömer Bey'in restini de anlatacağım Cuma günü. Ben onlara daha önce de 'rest çektim' bu kafanızdaki operasyonun içinde ben ve ekibimiz olamaz. Bırakın oradaki çalışan işçilere hava atmayı, ahkam keserek ve insanların maaşlarını vermeden orada patronluk taslayan yönetim gerçek patronları da zor durumda bırakamazsınız. İnsanların orada iş bırakmalarının sebeplerinden biri de Flash TV ‘de saat 12 haberlerini okuyan Gizem Fidan. ( Onunla da ilgili yarın açıklama yapacağım. ) Oradaki emekçilere biz basın mensuplarının hayat sigortası olan 212 yapılmazken, Gizem Fidan’a yapılmasıdır. Neden sadece ona yapıldığını da yarın anlatacağım. Siz de birazcık inisiyatif olsa birbirinden değerli gazeteciler var orada. Onlar yemek için yemekhaneye inerken, sizin kime torpil yaptığınızı da yarın anlatacağım. Bugün bana yaptığınız zulmü ve Sn. Cumhurbaşkanı'na olan kininizi gösterdim.

O makamda kim oturursa otursun, adaletli olan biri o makamı korumak zorunda. Siz bu kafada ne muhalefeti yapıyor sunuz? ABD’deden Moskova radyosunu mu yönetiyor sunuz? Ayrıca da sizler bu zihniyette olduğunuz sürece, Cumhurbaşkanlığı makamında da layık olan oturuyor, bu kadar da net. Flash TV’yi operasyon televizyonu haline getirmenize müsaade etmeyeceğim. Buradan RTÜK’e sesleniyorum. İletişim Başkanı Sn. Fahrettin Altun'a sesleniyorum Flash TV’yi mercek altına alın. Hey siz kraldan fazla kralcılar,  sizi marlboro, lüks arabacı, yalılı,  yatlı komünistler, bunu kafanıza sokun. Adaletli, hakkaniyetli bir yayın yaptıracağım size. Orayı 'Alay TV' yapamazsınız. Şu an alay konusu oluyorsunuz. Siz kim oluyor sunuz? Hey sahte Cumhuriyetçiler, bu ülkede Gezi yaptığınız Taksim'e çıktık; Apo posterini Atatürk heykeline astırdınız... Bir daha Gezi operasyonu yapamayacaksınız? Durun daha bitmedi. Anlattığımda sizin o numaradan sırtınızı yasladığınız, para talep ettiğiniz Kemal Kılıçdaroğlu bile sizin kulağınızı çekecek” diyerek önümüzdeki günlerde yeni açıklamalar yapacağının sinyalini verdi.

Editör: TE Bilisim