Can Tanrıyar'ın sahibi olduğu Uçankuş TV, geçtiğimiz günlerde çalışanlarının maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelmişti.

Medyaradar'ın haberine göre, Can Tanrıyar'ın kanaldaki ortağı iş insanı H.E. mahkemeye başvuru yaptı. Yapılan başvuruda, Tanrıyar'ın yasa dışı işlemler yaptığı, ticari defterlere ulaşılamadığı ve delillerin yok edilmesi tehlikesi olduğu iddia edildi.

HİSSELERİNE İHTİYATİ TEDBİR KONULDU

Tanrıyar'ın ortağının iddialarının ardından harekete geçen İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi, Can Tanrıyar ile Ali Tanrıyar'ın Uçankuş'taki hisselerine ihtiyati tedbir koydu. Böylelikle, hisselerin başkalarına satış veya devrinin önünü kesti.

KAYYUM ARAŞTIRMA İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan mahkeme Uçankuş TV'ye kayyum görevlendirmesi de yaptı. Mahkemenin aldığı karara göre; göreve başlayacak olan kayyum, göreve başladıktan sonra her 4 ayda bir ayrıntılı bir rapor düzenleyerek şirketin mali durumunu ve ortak yapısı hakkındaki bilgileri mahkeme heyetine iletecek.

CAN TANRIYAR'IN AÇIKLAMASI

Can Tanrıyar ise bugün sosyal medyasından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"-Evet kanalımız hakkında küçük ortağımız bir dava açmıştı. En son çıkan mahkeme kararında ise konunun araştırılması için bir kayyum atandı. Yani bu bir araştırma kayyumu... Dava bu kayyumun verdiği bilgiler ve rapor doğrultusunda görülecek. Karar ise bu rapora göre verilecek. Hesaplara el konulması haberi ise tamamen yanlış ve şahsım ile markamı karalamak için uydurulmuş bir asparagas haber..."

Editör: TE Bilisim