'Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar', 'Müzeyyen Senar Efsanesi' ve 'Aşkın Kavurduğu Güneş Zeki Müren' kitaplarının yazarı Radi Dikici bugün kalp krizi geçirerek 83 yaşında hayatını kaybetti. Radi Dikici Bizans tarihini anlatan kitaplarıyla da biliniyordu. Radi Dikici'nin vefatının ardından arkadaşları ve sevenleri sosyal medyadan taziye mesajları yayınlayarak acı haberi paylaştılar. Radi Dikici 27 Ocak Çaşramba günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Radi Dikici'nin Remzi Kitabevi'nden yayınlanan Zeki Müren ve Müzeyyen Senar biyografi kitaplarının kapağı.

Radi Dikici kimdir?

Radi Dikici 26 Nisan 1937 yılında Samsun'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. 

1960 yılında  Maliye Müfettişliği görevine atanan yazar bu görevini on iki yıl sürdürmüştür. 1972 yılında resmi görevinden ayrılan yazar esasında yapısı bir aile şirketi olan ve demir çelik sektöründe faaliyette bulunan bir üretim firmasında Genel Müdür olarak görev yapmıştır. İstanbul Sanayi Odası meclisinde on iki yıl süreyle meclis üyeliği yapmıştır.

Yazar tarihe olan merakı nedeniyle 1980'li yılların başında onu çok cezbeden Bizans İmparatorluğu tarihi ile ilgilenmeye başlamıştır. Yaklaşık yirmi yıl yurt içinde ve daha çok da yurt dışında bulduğu kaynaklarla, imparatorluğun tarihi konusunda önemli bilgi sahibi olmuş ve sürekli olarak da Bizans tarihi araştırmalarına katılmıştır.

Editör: TE Bilisim