Müzik eleştirmenlerinin Sibel Can ile sesini örtüştürdükleri Meltem Erensoylu bu benzetmenin kendisine onur verdiğini ama kendi sesinin şahsına münhasır tınıları olduğu görüşünde. 

Arabesk müzikte uzun zamandır bir kadın solist açığı bulunduğunu söyleyen Erensoylu “kimseyi kırmak ya da yok saymak istemem ama pop – rap kavgasının arşa çıktığı şu günlerde herkesin göz ardı ettiği bir gerçeğin altını çizmeliyim her iki müzik türünün de anası arabesktir ve bu müzik türlerinin eser sahipleri arabeskten beslenmektedir. Sadece bir süredir arabesk müzikte derin bir sessizlik hâkimdi bu sessizliği bozmak için sektörün en değerli müzisyenleriyle birlikte çalışıp müzik severlerin karşısına çıktım. Bundan sonrası başladığım gibi devam etmek, bu mücadelenin sonunda zafer sahibi olmak için çalışıyorum” dedi.

Bülent Ersoy ve Hadise gibi isimlerin de yer aldığı kadroda 30 Aralık akşamı sahne alan ve solo konseriyle büyük beğeni toplayan Meltem Erensoylu, hafta sonları Kıbrıs’ta hafta içi de İstanbul gecelerinde sahne alacak.

Arabesk müzikte bir erkek egemenliği olduğunu, kadın arabeskçilerinde artık eskisi gibi faal bir müzik hayatı olmadığından yakınan Erensoylu “Özellikle İstanbul gecelerinde arabesk müzik severlerin tercih edeceği bir sahne çalışması yapacağım. Arabesk geceler başlıyor” diyor.

Şubat ayı başında Selami Şahin, Ferdi Tayfur gibi ünlü isimlerin eserlerinin de yer aldığı bir single çalışmasının müzik severlerle buluşacağı Meltem Erensoylu , müzik eleştirmenleri tarafından arabesk müziğin yeni kadın starı olarak gösteriliyor.

Editör: TE Bilisim