Kenan Vural 1986 senesinde başladığı profesyonel müzik kariyerine solisti olduğu Yüksek Sadakat gurubu ile devam ederken, yıllar içinde yazdığı şarkıları ve sözleri kendi solo projesi olarak kaydetmekte ve dinleyicisine ulaştırmaktadır. Hayatla ilgili her konuda olduğu gibi müzikte de çok sesliliğe inanan sanatçı, gurubuyla sürdürdüğü başarılı kariyerinin yanı sıra, solo projesi ile bu düşüncesini desteklemektedir.

Mustafa Mert Koç, "Çağatay çok güzel gitar çalar..." Mustafa Mert Koç, "Çağatay çok güzel gitar çalar..."

İlk kurduğu gurup Serüven ile çıkardığı 1998 tarihli Serüven albümü, Yüksek Sadakat ile kaydettiği Katil Maktül, Renk Körü albümleri, gurubun son dönem teklileri, ve çeşitli anma albümleri için kaydedilen şarkılardan sonra, şimdi de son dönem şarkılarını solo projesi ile dinleyicisine sunmaktadır.

Projede kendisine, gitarlarda Akın Eldes ve Burak Gültekin, tuşlu çalgılarda Koray Türker, bas gitarda Caner Üstündağ ve davulda Turgut Alp Bekoğlu eşlik etmektedir. 
Baba şarkısının video klip yönetmenliğini İmre Haydaroğlu üstlenmiştir. Video klipte görülen tüm fotoğraflar, 8mm film kareleri Vural’ın babası ile çekilmiş orijinalleri ve gördüğümüz mekanlar çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği gerçek mekanlardır. 

Baba, sanatçının babasını kaybettikten sonra O’na ithafen yazdığı son dönem şarkılarından biridir ve O’nun babası ile olan ilişkisini konu almaktadır. Şarkı, çocukluk ve yetişkinlik, sevgi ve nefret, mutluluk ve hüzün gibi birbirlerine karşı gibi duran, durum ve duyguların aslında nasıl da iç içe olduklarını, baba oğul ilişkisi üzerinden anlatmaktadır.

Nasıl ki beyaz olmadan siyahı, gündüz olmadan geceyi, fakirlik olmadan zenginliği tanımlayamıyorsak,  hiçbir duyguyu da zıttı olmadan tanımlayamayız fikrinin müzikal bir ifadesidir Baba şarkısı…

Editör: TE Bilisim